Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘCOALA a început cu prezență fizică: testele rapide vin abia peste o săptămână, iar profesorii încă nu le știu folosi

sorin cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a cerut Ministerului Sănătăţii elaborarea unei proceduri de administrare a testelor de salivă astfel încât profesorii să aibă un minim de instructaj în privinţa administrării testelor pe bază de salivă, deoarece aceste reguli ţin strict de domeniul sanitar. Sorin Cîmpeanu a declarat luni, la Digi 24, că săptămâna viitoare testele pe bază de salivă vor ajunge în şcoli, scrie News.ro.

Citește și: Mirela Vaida s-a DEZLĂNȚUIT la adresa guvernanților, din cauza pragului de vaccinare: De ce vă RĂZBUNAȚI pe copii?

“Săptămâna viitoare, am primit asigurări de la Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate că vor fi teste pe bază de salivă în şcoli. Astăzi se semnează contractele subsecvente pentru primul lot, mâine se semnează contractele subsecvente pentru loturile doi şi trei. Apoi este necesară o perioadă legală de depunere a scrisorilor de garanţie şi o perioadă de livrare. Apoi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă ne-a asigurat că în maximum 24 de ore, cu ajutorul Direcţiilor de Sănătate Publică şi cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare Judeţene, toate testele pe bază de salivă vor ajunge în şcoli”, a explicat ministrul Educaţiei.

El a precizat că până atunci trebuie să primească de la Ministerul Sănătăţii o procedură de administrare a acestor teste.

“Săptămâna viitoare, nu ştim dacă în prima sau în a doua parte a săptămânii, dar am primit asigurări că vor ajunge în şcoli săptămâna viitoare. Până atunci este esenţial să primim de la Ministerul Sănătăţii o procedură de administrare a acestor teste. Am solicitat oficial sprijin în elaborarea unei proceduri care să ajungă în această săptămână în şcoli pentru ca profesorii să beneficieze de un minim de instructaj prin care să poată sprijini, supraveghea minorii pe parcursul administrării acestor teste. Regulile de administrare ţin strict de domeniul sanitar, de aceea am cerut sprijin pentru a avea aceste proceduri în şcoli înainte de a ajunge testele”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.