Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință de urgență la Ministerul Mediului - Niveluri record de poluare în Capitală

Bucureștiul
poluare Bucuresti

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, va susţine luni dimineaţa, începând cu ora 10:30, declaraţii de presă, pe tema poluării aerului în municipiul Bucureşti, informează Agerpres.

Ministrul de resort a convocat, în această dimineaţă, conducerile Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) şi Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) pentru a discuta măsurile ce se impun după ce, în noaptea de 1 spre 2 martie, au fost înregistrate depăşiri ale valorilor de PM 2.5 cu până la peste 900%, precum şi a celor de PM10 cu aproape 800%.

Depăşirile au fost semnalate atât la staţiile din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului, cât şi de senzorii din reţelele independente.

În cazul gazelor, depășirile peste limitele admise erau, în comparație cu particulele în suspensie, mai mici. Monoxidul de carbon (CO), dioxidul de azot (‎NO2), ozonul (O3), dioxidul de sulf (SO2), hidrocarburile și plumbul depășeau între 5 și 28% nivelul maxim de poluare.

Și platforma independentă pentru măsurarea calității aerului din București aerlive.ro a raportat depășiri periculoase pentru sănătatea oamenilor. Stațiile fac măsurători la intervale fixe, de 15 minute, iar pe baza acestor măsurători se stabilesc medii orare și se calculează Indicele de Calitate a Aerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.