Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șef din DIICOT, semnal de ALARMĂ privind DROGURILE - România riscă să devină țară furnizor. Numărul culturilor a crescut

diicot3

Procurorul Bogdan Voicu, propus de ministrul Justiției pentru funcția de procuror șef al Secției de Combatere a Traficului de Droguri, a spus, luni, la sedinta Secției pentru Procurori a CSM, că există riscul ca România să treacă de la statutul de țară de tranzit la stat furnizor de droguri, având în vedere creșterea numărului de culturi de cannabis. La capitolul vulnerabilități, magistratul a menționat și numărul mare de dosare, cele mai multe vizând deținere de droguri in vederea consumului propriu.

"România este țară de tranzit, însă in ultima perioadă am ajuns la concluzia că ar putea deveni și o țară funizor, numărul culturilor crescând in ultimii ani de la un an la altul", a spus procurorul.

Citeste si După plecările masive din DNA, un fost candidat la funcția de procuror general al României vrea să lucreze în cadrul structurii

Procurorul a vorbit despre scaderea numărului dosarelor de trafic de droguri, una dintre cauze fiind calitatea informațiilor primite. In acest sens, procurorul consideră ca ar trebui consolidata colaborarea cu partenerii institutionali, precum brigăzile și Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din Politia Română, precum și cu Inspectoratul General al Politiei Române.

In prezent, Bogdan Voicu este delegat in functia de procuror sef al Sectiei de Combatere a Traficului de Droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.