Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa CIA se implică în investigația privind asasinarea jurnalistului saudit: Gina Haspel a călătorit în Turcia pentru a ajuta ancheta

Gina Haspel

Gina Haspel, şefa CIA, a călătorit în Turcia pentru a ajuta investigaţia privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, scrie Reuters, potrivit news.ro.

Şase oficiali americani şi din guvernele occidentale au informat luni că ei consideră că prinţul Mohammed bin Salman, care este liderul de facto al Arabiei Saudite, este responsabil de dispariţia lui Khashoggi, pentru că el supervizează serviciile secrete saudite, însă nu au dovezi în acest sens.

Oficialii turci suspectează că Khashoggi, un jurnalist Washington Post, a fost ucis în interiorul consulatului saudit din Istanbul pe 2 octombrie de către o echipă de agenţi saudiţi care i-au tranşat apoi corpul.

Citește și Deranj în MAE: Funcţionarii, ameninţaţi cu SRI după apariţia în presă a unor documente (surse)

Oficialii occidentali, care au vorbit sub condiţia anonimatului, au declarat că încă sunt departe de a avea toate informaţiile privind moartea jurnalistului, ei neştiind cum a murit şi unde a fost transportat cadavrul său.

În ciuda informaţiilor conform cărora Turcia deţine înregistrări audio prin care este documentată torturarea şi uciderea lui Khashoggi, SUA si aliaţii săi nu au primit acces la astfel de dovezi, au informat oficialii.

Pentru aliaţii occidentali ai Arabiei Saudite principala întrebare este dacă prinţul Mohammed, care s-a portretizat ca un om al reformelor, a fost implicat.

Trump a declarat săptămâna trecută că prinţul a negat „total” orice implicare.

„Ar fi greu de spus că prinţul Mohammed nu a ştiut de acest lucru”, a afirmat o sursă din serviciile secrete occidentale.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a promis că Turcia va dezvălui marţi „întregul adevăr” despre moartea jurnalistului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.