Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deranj în MAE: Funcţionarii, ameninţaţi cu SRI după apariţia în presă a unor documente (surse)

spionaj

Apariţia în presă a unor documente a generat un deraj major în Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Afaceri Europene. Deşi documentele nu erau secrete, funcţionarii au fost ameninţaţi cu acţiuni disciplinare şi chiar cu sesizarea SRI.

STIRIPESURSE.RO a publicat pe 22 septembrie o scrisoare trimisă de ministrul delegat Victor Negrescu preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, pe tema procesului intentat României de Comisia Europeană, la Curtea de Justiţie a UE. Acest document şi alte informaţii apărute "pe surse" în presă au determinat reacţii violente în MAE. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, agentul guvernamental Radu Canţăr a trecut la ameninţări cu sancţiuni disciplinare şi chiar cu sesizarea Serviciului Român de Informaţii, pentru a se descoperi cine transmite presei informaţii şi documente.

Ultimul episod de acest gen s-a petrecut luni, 22 octombrie, după ce STIRIPESURSE.RO a publicat o scrisoare trimisă de Radu Canţăr la Curtea de Justiţie a UE. Agentul guvernamental a solicitat din nou anchetă internă pentru a se depista "sursa" şi le-a cerut funcţionarilor să completeze "note de relaţii". Ulterior, Canţăr a trimis şi redacţiei STIRIPESURSE.RO un drept la replică în care face apel la autorităţile competente să verifice modul în care documentul a ajuns în presă.

"Nu am făcut în niciun fel România de râs. Noi lucrăm conform procedurilor care ne guvernează activitatea și înainte să se publice astfel de documente ar trebui să se pună întrebarea: cât sunt de veridice? Pentru că dacă ar fi verifice autoritățile competente ar trebui să verifice cât de legale sunt modalitățile prin care aceste documente sunt transmise", a declarat Radu Canțăr, agent guvernamental pentru Curtea de Justiție a UE, pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit unor surse politice, conducerea PSD ia în calcul varianta schimbării lui Radu Canţăr din funcţia se agent guvernamental al României la Curtea de Justiţiei a UE. Această decizie nu are însă legătură cu scurgerea de informaţii din MAE, ci ar veni ca urmare a prestaţiei lui Canţăr în funcţia de la MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.