Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa ÎCCJ, despre grațierea corupților: 'PERICOL social'

qmagazine.ro
iulia cristina tarcea

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a afirmat joi că infracţiunile de corupţie au un nivel ridicat de pericol social, conform Agerpres.

Citește și: Ciutacu, reacție FURIBUNDĂ la adresa PSD după anularea votului privind grațierea corupților

"Infracţiunile de corupţie un nivel ridicat de pericol social şi prin tradiţie, pentru că ne referim la celelalte legi anterioare, nu au făcut obiectul actelor normative de amnistie sau graţiere", a declarat Cristina Tarcea la intrarea în CSM, întrebată de jurnalişti dacă faptele de corupţie sunt cu un grad ridicat de pericol social.

Chestionată dacă în acest moment Consiliul Superior al Magistraturii mai poate fi implicat în procesul legislativ al proiectului de lege privind graţierea, Tarcea a răspuns: "Este o dezbatere parlamentară şi, în funcţie de în modul în care cei din Parlament vor invita CSM-ul, ne vom spune punctul de vedere şi în Parlament. Graţierea este o instituţie prevăzută în Codul penal, este o instituţie care s-a aplicat rar de-a lungul timpului şi prin definiţie s-a aplicat doar infracţiunilor cu grad de pericol social redus".

Comisia juridică a exceptat, joi, de la graţiere luarea de mită, traficul de influenţă, darea de mită şi cumpărarea de influenţă, la solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.