Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful campaniei prezidențiale a PDL, MĂRTURII despre alegerile din 2009: 'A fost cam SINGUREL'

gheorghe flutur

Gheorghe Flutur, fost şef al campaniei PDL de la alegerile din 2009, a declarat marţi că nu exista posibilitatea ca votul să fie fraudat, menţionând că la vremea respectivă partidul era "cam singurel" din punctul de vedere al reprezentării în secţiile de vot şi că sistemul de numărătoare paralelă a fost conform legii.

"Noi ne instruiam foarte atent oamenii din secţia de votare să nu se întâmple votul multiplu. Am avut şi am încredere în instituţiile statului care şi-au făcut datoria şi, dacă au existat astfel de tendinţe (de vot multiplu - n.r.), s-au luat măsuri. Iar lupta într-o secţie de votare era atât de strânsă şi erau atât de vigilenţi, erau şi observatori, nu erau numai partidele politice. Şi vă spun că PDL a fost cam singurel, în general erau alianţe ca atitudine. Eu nu cred acest lucru şi era obligaţia celor din comisie să semnaleze aceste lucruri", a precizat Gheorghe Flutur, la audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Citește și: Ministrul Muncii, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre HAOSUL provocat de legea salarizării

Întrebat dacă exista posibilitatea ca votul să fie fraudat, Flutur a răspuns: "Nu, categoric nu. Mai ales că ne-am desfăşurat activitatea într-un câmp politic în care noi eram minoritari, ca număr de reprezentanţi, care aveam un candidat, faţă de ceilalţi reprezentanţi într-o secţie de votare".

El a explicat că s-au parcurs toate etapele şi nu se puteau frauda alegerile.

"Şi BEJ-urile sunt compuse din oameni ai justiţiei şi BEC-urile şi AEP. Toate etapele au avut nişte termene care au venit apoi la Curtea Constituţională. Deci, nu cred aşa ceva", a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a explicat procedura numărătorii paralele pe care o efectua PDL la alegeri. "PDL era organizat să centralizeze voturile, din punctul de vedere al reprezentanţilor partidului din secţiile de votare. Instituţia numărării paralele aşa a funcţionat şi funcţionează şi acum. Avem acest program foarte eficient, care oricum s-a apropiat foarte mult (de rezultatul oficial - n.r.), cu probabilitate de zero virgulă, faţă de ce a fost iniţial", a arătat Flutur.

Potrivit acestuia, PDL a avut întotdeauna rezultatul numărătorii paralele din timp. "Noi colectam de la oamenii din secţiile de votare, oamenii partidului nostru, după ce se încheia procesul verbal legal, printr-un program, rezultatele pe fiecare secţie de votare, peste 18.000 de secţii de votare în România. Şi centralizam la nivel de judeţe şi trimiteam la Bucureşti şi, de aceea, în general, aţi văzut că PDL a avut primul rezultatele. A fost o problemă de organizare internă şi de mobilizare", a susţinut Gheorghe Flutur, conform Agerpres.

Citește și: Radu Berceanu SAVUROS: întrebare de 1000 de puncte pentru Dan Andronic/VIDEO

El a mai spus că a venit la comisia parlamentară de anchetă relaxat, menţionând că trebuie clarificate lucrurile pentru a nu plana suspiciuni.

"Am fost senator trei mandate. Am participat la astfel de comisii parlamentare de anchetă. Respect instituţia Parlamentarului şi aceste comisii. Tot ce am ştiut am spus. În 2009 am fost desemnat de conducerea PDL şeful de campanie. A fost mai greu pentru că eram şi la Suceava, veneam şi la Bucureşti. Am răspuns la toate întrebările pe care le ştiam", a precizat Flutur.

Acesta a susţinut că nu a avut cunoştinţă despre telefoane date de STS, menţionând că s-a ocupat de calendarul din teritoriu, în primul rând de mitingurile candidatului.

"Eu mă bucur că a apărut această dezbatere în spaţiul public despre alegerile din 2009, să se clarifice. (...) Cred că lucrurile, din punctul nostru de vedere, sunt clare. Sunt foarte relaxat şi am venit aici, la această comisie, să lămuresc lucrurile. Noi am respectat strict legea, cum am făcut-o de fiecare dată. Vă daţi seama că era o monitorizare reciprocă între adversari", a mai spus Gheorghe Flutur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.