Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Casei de Pensii a făcut demonstrația așteptată de toți pensionarii: creștere spectaculoasă a pensiei

baciu pensii

Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un calcul demonstrativ pentru a arăta cum și cu cât va crește o pensie, după 1 septembrie. Baciu a luat ca exemplu un tâmplar pensionar care în prezent are 2.192 pensia şi un stagiu contributiv de 36 de ani.

Conform calculelor lui Daniel Baciu, pensionarul care acum are o pensie de 2192 de lei, în septembrie va avea o creștere cu 65% și va încasa 1432 de lei în plus.

"Un fost tâmplar la Antepriza construcții-montaj are în momentul de față 36 de puncte contributive calculate efectiv pe contributivitate şi a realizat 43 de ani, o lună și 23 de zile.

Pentru calculul punctelor de stabilitate, folosim numai stagiul de cotizare contributiv, care se compune decât din primele două componente, deci condiții normale și condiții de grupă.

Stagiul contributiv este de 36 de ani şi 7 luni şi, în prezent, are o pensie în plată de 2.192 de lei.

Are un număr total de puncte de stabilitate de 7,8331. Aceste puncte de stabilitate se adaugă la punctele contributive, rezultând un număr total de puncte de 44,73073.

Deci de la 2192 de lei, cât are pensia în prezent domnul pensionar de la Sectorul 5, ajunge la 3.624 lei, deci o diferență de 1.432 lei în plus.

Atât va avea după recalculare, de la 1 septembrie, rezultând o creștere de 65,33%", a explicat şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, joi, la Antena 3 CNN.

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.