Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale: Discuțiile purtate la Geneva pot fi numite un pas spre destindere

vestidinrusia.ro
Leonid Sluțki

Discuțiile purtate la Geneva între președintele Rusiei și cel al Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, au fost constructive; ele pot fi numite primul pas spre destindere, a declarat șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki.

”Discuțiile de la Geneva dintre președinții Vladimir Putin și Joe Biden pot fi numite primul pas spre destindere. A fost o discuție constructivă pe probleme în care este posibilă interacțiunea constructivă dintre Moscova și Washington”, a spus Sluțki ziariștilor.

Printre subiectele principale, parlamentarul a subliniat ”lansarea unui dialog privind stabilitatea strategică și securitatea cibernetică, restabilirea deplină a relațiilor diplomatice cu revenirea ambasadorilor ambelor țări în capitale și lupta împotriva terorismului internațional”. Sluțki a menționat că nu este vorba, deocamdată, despre ”resetarea 2.0”, ci despre faptul că «relațiile ruso-americane trebuie să iasă din starea de ”supraîncărcare ”».

El și-a exprimat speranța că cele două țări ”vor putea să meargă spre restabilirea dialogului în toate sferele, inclusiv pe linia diplomației parlamentare”. ”Una dintre sarcini rămâne reluarea formatului Duma de Stat – Congres”, a conchis deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.