Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful OPC Timiș taie în carne vie - Piața închisă, după ce inspectorii au descoperit GUNOI, frigidere nefuncționale și igrasie

cascaval mucegai

Noul șef al OPC Timiș taie în carne vie. O cunoscută piața din Timișoara va fi închisă după ce în urma unui control inspectorii au făcut descoperiri șocante pentru anul 2019. Spații insalubre, igrasie, frigidere stricate, gunoi depozitat în spații necorespunzătoare.

Primăria Timișoara condusă de Nicolae Robu a avut ca prioritate schimbarea conducerii de la Piețe SA, nu însă și remedierea neregulilor. Apropiatul primarului Robu, Ionuț Nasleu, consilier personal al edilului, numit recent șefe la Piețe spune că descoperirile inspectorilor OPC sunt nefirești și că cauză se impun măsuri imediate pentru sănătatea cetățenilor.

Citește și: Motivare SURPRIZĂ a CCR pe inițiativa 'Fără Penali' - Candidaturile 'penalilor' NU vor putea fi blocate în totalitate

Sorin Susanu, comisar-șef la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș, spune că în piețele din Timișoara mai sunt multe lucruri de făcut la capitolul condiții oferite producătorilor și consumatorilor.

„Mai este de făcut extraordinar de mult. Trebuie să existe legalitatea funcționării acestor piețe și condițiile igienico-sanitare și minime obligatorii prevăzute de lege. Degeaba producătorii aduc produse conforme dacă efectiv această administrație a piețelor îi pune în situația ca produsele să fie deteriorate și imposibil de depozitat în condiții normale și obligatorii, lucru care duce mai departe la produse neconforme pentru consumator. Ca urmare, trebuie să înțeleagă primăria, prin Administrația Piețelor, că legea este valabilă și pentru ei și că nerespectarea normelor legale poate duce la sancțiuni care pot ajunge pe lângă amenzi, care au valori de până la 50.000 de lei, până la suspendare de activitate. Am descoperit în piețe gunoi depozitat necorespunzător, apa destinată consumatorilor cât și celor din piață care nu știm dacă este potabilă, spații de depozitare frigorifice nefuncționale, spații de depozitare cu igrasie, faptul că nu există locurile minim obligatorii de parcare și multe alte situații. Una dintre acestea este și faptul că nu există zona destinată producătorilor, altfel nu facem decât să facilităm accesul speculanților. (…) Activitatea de control este în desfășurare. Se va aplica inclusiv măsura de suspendare a activității în cazul unor spații, spre exemplu Piața Badea Cârțan, care este total improprie acestor activități”, a spus Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș conform Tion.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.