Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Păruială' în PNL: 'Au fost multe greşeli în trecut în PNL, iar vinovaţi SUFICIENȚI'

www.oradesibiu.ro
Raluca Turcan Alina Gorghiu

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă, în contextul declaraţiilor fostului lider al liberalilor Alina Gorghiu, că greşelile făcute în trecut în interiorul partidului au fost multe, iar vinovaţi suficienţi.

"Cred că cei care se grăbesc acum să nege realitatea ar fi trebuit să meargă în teritoriu imediat după scorul dezastruos de la alegerile parlamentare, să vadă exact de ce PNL a ajuns la acel rezultat dezastruos, să vadă că sunt organizaţii lipsite de vlagă, fără decizie politică, fără direcţie fermă, fără oameni antrenaţi în decizia politică a partidului. Din fericire pentru mine nu vreau să fiu simpatică nici unora, nici altora şi vreau să fac o radiografie corectă a situaţiei PNL tocmai pentru a învăţa din greşelile trecutului, iar greşelile au fost multe şi vinovaţi suficienţi. Făcând această radiografie am provocarea ca în fiecare organizaţie să caut oameni buni, pe care să îi stimulez să intre la decizia politică judeţeană, după aceea să îi stimulez să intre la decizia politică naţională şi în felul acesta PNL să îşi recapete fermitatea, dorinţa de a milita în interes public şi nu în interesul onor persoane care se aşează confortabil pe anumite funcţii şi dorinţa de a se implica cu adevărat în a schimba în bine viaţa cetăţenilor. Mie mi-a părut foarte rău să constat că PNL, în ultima perioadă, nu prea a mai fost preocupat de ceea ce aşteaptă oamenii de la PNL, oameni care structural sunt compatibili cu PNL şi mă refer la oameni de afaceri (...), la reprezentanţii administraţiei publice", a declarat Turcan, la Parlament, conform Agerpres.

Citește și: Băsescu, după votarea grațierii faptelor de corupție: 'Eu aș vrea să avem o clasă politică LIBERĂ'

Pe de altă parte, ea a catalogat drept exagerată declaraţia liberalului Ludovic Orban, potrivit căreia mii de membri pleacă în partid, adăugând că bazele de date ale PNL sunt "cam praf".

"Cred că a fost un pic exagerată această declaraţie. Ca să plece mii de membri trebuie să ai o bază de date cu mii de membri şi să constaţi. Or, din nefericire, bazele de date ale PNL sunt cam praf. (...) Cred că retorica de campanie trebuie ponderată", a spus liderul PNL.

Miercuri, senatorul PNL Alina Gorghiu a criticat declaraţiile liberalilor care au comparat soarta partidului cu cea a PNŢCD.

"Sunt penibili şi ridicoli cei din PNL care vorbesc despre soarta PNL identică cu cea a PNŢCD. Este un discurs superficial şi nu pot să înţeleg cum cineva care are pretenţia că este membru al PNL, care este în conducerea PNL, să spună că partidul este praf, câtă vreme partidul este format din membri. Este suma membrilor săi, pe care nu ai voie să îi jigneşti, indiferent care este numele tău", a spus Gorghiu, la Parlament.

Recent, la Iaşi, Ludovic Orban a susţinut că PNL pierde, lunar, mii de membri care nu se simt reprezentaţi, nu sunt ascultaţi, iar activitatea lor nu este cunoscută.

"Pierdem la nivel naţional, lunar, mii de membri, pentru că oamenii respectivi nu se simt reprezentaţi de nimeni, nu sunt ascultaţi, pentru că munca lor nu este recunoscută, pentru că nu se simt bine în PNL. De-a lungul carierei mele am adus mulţi oameni în partid", a spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.