Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Tomata 2019' a stârnit un mare interes printre legumicultori: 800 de dosare au fost depuse în prima zi de înscriere, în județul Olt

www.agerpres.ro
roșii, tomate

Aproximativ 800 de legumicultori din judeţul Olt s-au înscris în programul "Tomata 2019" până miercuri după-amiaza, după numai o zi de la începerea înscrierilor, potrivit şefului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul! Reacție după decizia zilei

Acesta a precizat că la sediul instituţiei au fost depuse marţi şi miercuri, în total, 310 dosare de înscriere în program, iar la primării au fost depuse alte circa 500 de dosare, acestea urmând a fi ridicate miercuri de echipele DAJ Olt aflate în teren.

Drăghicescu a estimat că se vor înscrie în programul "Tomata 2019" aproximativ 4.000 de fermieri, care vor ieşi cu roşii pe piaţă în luna mai.

Din cauză că perioada înscrierilor se va încheia pe 20 martie, angajaţii DAJ Olt vor lucra sâmbătă, 9 martie, conform programului normal, de la 8,00 la 16,00. Totodată, pentru o mai rapidă şi eficientă preluare a dosarelor de la fermieri, DAJ Olt a format opt echipe a câte doi angajaţi care se vor deplasa în teren până pe 20 martie, pentru a prelua dosarele de înscriere depuse de fermieri la primării.

"Avem opt echipe care vor merge la primării să preia dosarele depuse acolo, astăzi a fost prima zi în care s-au aflat în teren şi înţeleg că au preluat circa 500 de doare de înscriere în programul pentru tomate. Sâmbătă se va lucra de la 8,00 la 16,00, astfel încât să aibă timp să depună dosarele toţi fermierii care vor să acceseze acest program. Prin deplasarea echipelor în teren urmărim şi să scurtăm timpul pe care îl petrec fermierii cu depunerea dosarelor, deoarece este perioadă de plantare în solarii şi, dacă ar veni, ar însemna să-şi întrerupă activitatea aproape o zi. Vrem să evităm şi formarea cozilor. Estimăm că vor fi circa 4.000 de fermieri care vor accesa programul în primul ciclu", a spus Drăghicescu.

Aproape 4.000 de fermieri din judeţul Olt au cultivat anul trecut tomate în spaţii protejate şi au beneficiat de ajutorul de minimis, atrăgând peste 11 milioane de euro prin programul "Tomata".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.