Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

0,25% din PIB pentru Ucraina. `Mișcarea care ar putea asigura victoria armatei ucrainene`

4liberty.eu
Kaja Kallas

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, susţine că forţa militară a țărilor care fac parte din coaliția care susține Kievul este de 13 ori mai mare decât cea a Rusiei, iar dacă aceste țări alocă pentru Ucraina cel puțin 0,25% din PIB-ul naţional, acest lucru va crea un punct de cotitură în război și va asigura victoria armatei ucrainene.

Potrivit Ukrinform, Kallas a făcut o declaraţie în acest sens în timpul unei conferințe de presă comune cu cancelarul austriac Karl Nehammer, joi, la Viena.

"Forţa militară a coaliției care sprijină Ucraina este de 13 ori mai mare decât cea a Rusiei. Uitaţi-vă doar la bugetele noastre de apărare. Deci, dacă toate acele țări care susțin Ucraina sunt cu adevărat angajate și sprijină acordarea către Ucraina a 0,25% din PIB, acest demers va crea cu adevărat un punct de cotitură. La urma urmei, aceasta este contribuția necesară pentru a câștiga acest război" - a subliniat Kallas.

Premierul Estoniei a mai declarat că "este timpul să facem următorii pași în chestiunea utilizării activelor rusești înghețate pentru restabilirea Ucrainei".

Estonia deja lucrează deja la o lege

Kaja Kallas a adăugat că guvernul său a înregistrat deja în ţară un proiect de lege în acest sens, care permite o astfel de utilizare a activelor rusești. "Sper că acest lucru va inspira şi alte state membre UE să întreprindă acțiuni similare" - a remarcat Kallas.

Premierul de la Tallinn a mai subliniat importanța realizării unor investiții mai mari în apărare de către țările europene. "Trebuie să fim suficient de puternici pentru a ne putea apăra. Slăbiciunea provoacă agresorul" - a afirmat Kaja Kallas, adăugând că "Estonia crede în victoria Ucrainei, dar, pentru a o obține, trebuie să sprijinim Ucraina atât timp cât este necesar".

Ukrinform aminteşte că, anterior, ministrul apărării din Estonia, Hanno Pevkur, a declarat că UE își va îndeplini rapid angajamentele și va furniza Ucrainei un milion sau chiar mai multe obuze de artilerie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.