Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 Decembrie: La ce evenimente puteți participa

1dec-30nov

1dec-30nov 1 Decembrie - Ziua Națională a României aduce cu sine ocazia de organizare a unor evenimente pentru publicul larg. Sărbătoarea națională este motiv de petrecere, de întâmpinare a iernii, de ieșiri în aer liber și de delectare cu produse tradiționale și pentru cumpărături de cadouri de Moș Nicolae și Crăciun.

De 1 Decembrie 2015, dar și în zilele din weekend-ul prelungit, în București sunteți așteptați să participați la mai multe evenimente:

  • Iluminatul de sărbători din Capitală va începe de pe data de 30 noiembrie.
  • Parada de 1 Decembrie va fi organizată în Piața Constituției și vor participa peste 2600 militari.
  • „Trenul Aducerii Aminte”, o cursă efectuată pe data de 1 Decembrie de Trenul Regal pe traseul Turnu-Severin – București. Familia Regală va participa la acest traseu ca un omagiu adus Regelui Carol 1, cu ocazia celor 150 de ani împliniți de la venirea sa în țară.
  • Târgul Bucharest Christmas Market din Piața Universității se va deschide în data de 27 noiembrie, de la ora 16:00. Aici se vor putea găsi preparate tradiționale, cadouri pentru cei dragi și decorațiuni, la care se adaugă mai multe concerte și spectacole. Pentru sărbătorirea zilei naționale, organizatorii pregătesc un spectacol folcloric special, printre numele artiștilor prezenți numărându-se Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Traian si Valeria Ilea, Laura Lavric, Veta Biriș și Dinu Iancu Sălăjanu. pe data de 30 noiembrie vor fi inaugurate beculețele de Crăciun.
  • Târg #dinBasarabia, un eveniment care va avea loc la Muzeul Țăranului Român și unde vor fi prezentate produse fabricate în Republica Moldova. Evenimentul se va întinde pe perioada a cinci zile.
  • Festivalul Fulgilor de Nea, un eveniment cultural – artistic destinat copiilor și tinerilor bucureșteni. Evenimentul va începe pe data de 27 noiembrie și se va întinde pe durata a cinci zile. Printre activițățile puse la cale de organizatori regăsim ateliere de creație, jocuri, workshop-uri de dezvoltare personală dar și diferite spectacole și concerte.
  • Spectacol pe Aeroportul Henri Coandă, organizat marți, 1 Decembrie, începând cu ora 11. Având ca scop promovarea tradițiilor românești, aeroportul își va întâmpina pasagerii cu un spectacol oferit de trupa de călușari „Doinița.”
  • Muzeul Național de Istorie al României va avea expusă în Holul Central, special pentru ziua de 1 Decembrie, o piesă cu o valoare inestimabilă și anume Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia din 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918.
  • Ziua Porților Deschise la Palatul Victoria va avea loc pe 1 Decembrie, între orele 11.00 și 16.00. Vizitatorii vor fi întâmpinați de către prim-ministrul Dacian Cioloș și de mai mulți membri ai cabinetului său. În turul Palatului Victoria se va putea vizita Sala Muntenia, folosită pentru ședințele Guvernului, Sala Dobrogea și Sala Transilvania, unde au loc ceremoniile oficiale, dar și Sala Moldova, folosită pentru întâlnirile oficiale ale primului-ministru cu înalți demnitari străini.

Care este programul RATB

În zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie RATB anunță că liniile de transport public după programul unei zile de duminică. De asemenea, cum ne-au obișnuit și până acum, de Ziua Națională a României toate vehiculele de transport public precum și sediile RATB vor avea arborate drapelul României.

Restricții rutiere

Ministerul Afacerilor Interne anunță mai multe restricții de circulație:

  • În perioada 27.11.2015, ora 22:00 – 01.12.2015, ora 15:00,  se interzice parcarea şi staţionarea voluntară a autovehiculelor, pe Bd. Naţiunile Unite, de la Str. B.P. Haşdeu, până la Piaţa Naţiunile Unite, Str. Izvor şi Bd. Libertăţii, între Splaiul Independenţei şi Rond Coşbuc, pe ambele părţi, inclusiv bretelele din Piaţa Constituţiei (cele dinspre Parchet şi Ministerul de Finanţe).
  • În perioada 30.11.2015, ora 08:30 - 01.12.2015, ora 16:00, va fi restricţionat traficul pe pe Bd. Libertăţii, benzile I şi II de circulaţie, între Bd. Naţiunile Unite şi Cal. 13 Septembrie, sensul dinspre Splaiul Independenţei către Piaţa Regina Maria.
  • În zilele de 29.11.2015, respectiv 01.12.2015, între orele 05:00 – 15:00, se vor impune restricţii de trafic, după cum urmează:

Calea 13 Septembrie, de la intersecţia bd. Tudor Vladimirescu până la bd. Libertăţii;

Izvor de la str. B.P. Haşdeu, până la Piaţa Arsenalului;

B.P. Haşdeu, între str. Izvor şi Splaiul Independenţei;

Splaiul Independenţei, de la Piaţa Operei până la podul Naţiunile Unite, sensul către Piaţa Unirii;

Unirii, intersecţia cu bd. I.C. Brătianu până la Piaţa Constituţiei;

Naţiunile Unite;

Regina Maria, între bd.Unirii şi Piaţa Regina Maria;

George Coşbuc, de la intersecţia cu bd. Tudor Vladimirescu, până la Piaţa Regina Maria;

Calea Rahovei, între bd. Libertăţii şi bd. George Coşbuc.

 La Alba Iulia se pregătește „Festival de România”,  eveniment ce va avea loc între 29 noiembrie și 1 Decembrie și va cuprinde o serie de concerte, parada portului popular, diverse vernisaje și parada militară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.