Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 mai fără turişti. Proprietarii pensiunilor dau bani din buzunar pentru utilități

vapoare dunare

Proprietarii de pensiuni din Clisura Dunării, unul dintre cele mai căutate locuri din România în ultimii ani, s-au trezit că trebuie să anuleze peste 60% din rezervări, pentru că turiştii se tem să mai ajungă anul acesta.

Petrecerile de 1 mai sunt o amintire, anul acesta.

Din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, hotelurile, pensiunile şi restaurantele rămân închise.În Clisura Dunării, unul dintre cele mai căutate locuri din România, în ultimii ani, turiştii se tem să mai ajungă anul acesta, spun proprietarii de pensiuni care s-au trezit că trebuie să anuleze peste 60% din rezervări.

Este şi cazul uni proprietar de pensiune din localitatea Eşelniţa. Numai din cazare, în minivacanţa de Paşte, a pierdut aproximativ 40 de mii de lei.

„În jur de 60%, până acum care îşi doresc banii înapoi. Şi nu ştim cum vom proceda cu cei care au tichete de vacanţă deoarece au trimis avansuri, iar noi le-am decontat şi banii nu-i mai avem. În momentul de faţă chiar am investit foarte mult”, spune Florentina Muchitsch, proprietar pensiune, Eşelniţa.

Alţi proprietari de pensiuni îşi calculează pierderile după ce au fost nevoiţi să anuleze rezervările pe care le aveau. Speră că autorităţile vor găsi soluţii pentru turismul românesc.

„Nu ştiu cât o să mai putem să susţinem salariile şi utilităţile şi celelalte cheltuieli pe care le presupune pensiunea”, afirmă Gabriel Anghel, proprietar pensiune, Eşelniţa.

Anul trecut, numai prin punctele de vizitare ale Parcului Natural Porţile de Fier au trecut mii de turişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.