Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10.000 de brazilieni au manifestat în fața închisorii în care este încarcerat fostul președinte al Braziliei: 'Libertate pentru Lula', au cerut demonstranții

Alchetron
Luiz Inacio Lula da Silva

Mai multe mii de simpatizanţi ai fostului preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva au manifestat duminică la Curitiba (sud) în faţa închisorii unde se află încarcerat de un an pentru corupţie, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Într-o scrisoare citită de preşedinta Partidului Muncitorilor (PT) Gleisi Hoffmann, fostul preşedinte (2003-2010), 73 de ani, a afirmat încă o dată că a fost condamnat "pe nedrept", iar candidatura sa la prezidenţialele din octombrie a fost invalidată pentru a-l împiedica să revină la putere.

În cursul dimineţii, partizanii săi s-au adunat într-o staţie de autobuz înainte de a defila până la sediul din Curitiba al poliţiei federale unde fostul şef al statului este închis, strigând "Libertate pentru Lula".

Manifestanţii - 10.000 potrivit organizatorilor, între 3.000 şi 5.000 potrivit poliţiei militare din statul Parana - au scandat, de asemenea, sloganuri ostile actualului preşedinte de extremă dreaptă al Braziliei, Jair Bolsonaro.

Citește și: Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones, mesaj din spital: Mă simt mult mai bine acum şi întremat

Manifestaţii similare au fost organizate şi în alte oraşe ale Braziliei, printre care Sao Paulo şi Belo Horizonte.

În urmă cu un an, Lula a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 12 ani şi o lună, pe care o ispăşeşte într-o celulă de 15 metri pătraţi situată la etajul al patrulea al sediului poliţiei federale.

În fiecare dimineaţă, câţiva militanţi se adună în faţa clădirii şi strigă în direcţia ferestrei sale: "Bună dimineaţa, preşedinte Lula!".

Lula este acuzat că a acceptat avantaje în natură din partea unor grupuri de construcţii în schimbul atribuirii unor lucrări publice legate de compania de stat Petrobras.

De la încarcerarea sa, la 7 aprilie 2018, el a ieşit din închisoare de două ori, ultima dată la sfârşitul lui martie pentru a asista la funeraliile unuia dintre nepoţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.