Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 – 15% dintre pacienții cu accident vascular cerebral sunt tineri. Ce trebuie făcut, după un AVC

Spitalul Sfântul Sava
recuperare medicala

Deși accidentul vascular cerebral (AVC) este o afecțiune gravă, mai des întâlnită în rândul vârstnicilor, în ultimii ani, a devenit din ce în ce mai prezentă în rândul tinerilor. Un studiu publicat în 2020, arată că 10 – 15% dintre cei care suferă AVC au vârste între 18 și 50 de ani, mulți fiind chiar foarte tineri.

AVC la tineri este explicat de specialiști prin prezența frecventă a stresului, fumatul, alimentația dezechilibrată, lipsa somnului de calitate, sedentarismul, obezitatea, ateroscleroza etc.

Pacienții care supraviețuiesc unui AVC, nu se pot descurca singuri, având paralizii ale membrelor, nu mai pot vorbi, nu pot înghiți, nu-și mai pot controla ochii etc.

Recuperare după AVC

Recuperarea medicală după AVC trebuie începută cât mai repede după intervenția chirurgicală, mai ales în cazul persoanelor tinere, care trebuie aduse la o stare de independență și mobilitate, astfel încât să-și poată continua viața socială sau familială în condiții cât mai bune.

În România, spitalele sau secțiile de neurochirurgie nu dețin și echipamente inovative de recuperare medicală pasivă a pacienților. Din această cauză, se pierde timp prețios în restabilirea pacienților.

Prin inundarea cu sânge a unei porțiuni a creierului și imposibilitatea alimentării lor cu oxigen, în timpul unui accident vascular cerebral, o parte din celulele nervoase sunt distruse. Astfel, pierzând celule nervoase care ”știau” ce comenzi să dea organismului, creierul trebuie să reînvețe  anumite comenzi pentru funcțiile corpului. Pacientul trebuie să învețe de la zero, la propriu, mersul, vorbitul, privitul, glutiția etc.

content-image

Spitalul Sfântul Sava începe recuperarea medicală chiar din secția ATI

Preluând modelul marilor clinici din străinătate, Spitalul Sfântul Sava s-a dotat cu echipamente de recuperare medicală inovative, care nu se regăsesc în alte spitale românești. Cu aceste echipamente, care pot fi aduse la patul bolnavului chiar din secția de ATI, adică la câteva ore după operație, recuperarea medicală pasivă începe foarte repede după intervenția chirurgicală cerebrală.

Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, specializat în recuperare medicală și îngrijiri paliative, are o secție de monitorizare a funcțiilor vitale în regim de terapie intensivă, cu 18 paturi dotate cu monitoare ATI și instalație de oxigen, în care poate fi începută recuperarea medicală timpurie. În această secție, se continuă tratamentul și monitorizarea funcțiilor vitale într-un mod similar cu secția ATI din spitalul de neurochirurgie unde pacientul a fost operat, dar este dublat de recuperare medicală pasivă.

Chiar la patul pacientului, echipamentele medicale care funcționează prin impulsuri electrice și care nu supun pacientul la niciun fel de efort, stimulează creierul acestuia să dea comenzi membrelor care au fost afectate în urma AVC. Astfel, pacientul începe să fie recuperat chiar de când acesta nu poate conștientiza ce mișcări trebuie să facă pentru a reînvăța creierul să dea comenzi funcționale. Or, acest tip de terapie este esențial într-o recuperare medicală de succes. După ce pacientul este apt pentru a începe kinetoterapia și fizioterapia la sală, recuperarea medicală este intensificată prin masaj terapeutic, exerciții fizice, logopedie, psihologie, terapii specifice de recuperare medicală, a căror intensitate și frecvență este stabilită de specialiști.

Spitalul Sfântul Sava deține cele mai performante aparate și cea mai numeroasă echipă specializată în kinetoterapie și fizioterapie, ceea ce explică și obținerea celor mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

content-image

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.