Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 idei pentru a-ți petrece timpul acasă, fără să te plictisești

Pinterest
escape room jocuri usi

În sezonul rece petrecem mai mult timp în casă decât în aer liber, însă pandemia poate accentua acest raport, prin prisma restricțiilor impus de autorități. Nu mai este mult până când vom depăși această situație, însă între timp, am pregătit o listă cu 10 idei care să te ajute să treci mai ușor peste inevitabilele încercări.

1. Nu poți să ieși în natură? Nu-i nimic, adu natura la tine în casă. Crește anumite plante, fie pentru decor, fie pentru consum, iar dacă vrei ceva mai interactiv, procură-ți un acvariu pentru furnici sau o plantă carnivoră.

2. Puțină mișcare nu strică niciodată. Poți face un antrenament complet folosind benzi elastice din cauciuc, asta dacă nu dorești să investești într-o bicicletă sau o bandă de alergat. Dacă fitness-ul nu te pasionează, ai și varianta de a practica jocuri, precum Twister sau cele interactive de pe Nintendo Wii etc.

3. Încearcă să ieși dintr-un „Escape Room” virtual. Escapismul este o metodă la care multe persoane recurg în perioadele în care sunt silite să-și petreacă mai mult timp în casă; oarecum bizar, ideea de a „evada” dintr-o cameră virtuală te poate ajuta să-ți îndeplinești acest scop.

4. Vezi filmele bune lansate în ultimii ani pe care le-ai ratat. Internetul este plin de tot felul de topuri, liste, recenzii și recomandări. Nu te limita neapărat la filmele premiate sau nominalizate, ci caută și producții mai mici, din alte țări. Când a fost ultima dată când ai văzut un film într-o limbă pe care nu o cunoști?

5. Citește o carte interesantă. Chiar dacă nu ești genul de persoană care citește, în zilele noastre, cu siguranță vei găsi o carte care să te intereseze. Caută cele mai bine-cotate cărți lansate pe unul dintre subiectele care te pasionează, indiferent că este vorba despre fotbal sau despre afaceri.

6. Schimbă-ți dieta. Dacă viața ta culinară este monotonă, nu trebuie să mai aștepți ziua de mâine pentru a face o schimbare. Alege-ți o dietă diferită (mediteraneeană, asiatică, vegană etc.) și apucă-te să gătești sau să comanzi mâncare din acea categorie timp de cel puțin o săptămână.

7. Distrează-te cu un joc video de colecție. Întoarce-te în mileniul trecut și practică anumite jocuri de colecție, cum ar fi cele Super Mario Bros, PacMan, Duke Nukem 3D, Street Fighter etc. Partea bună este că foarte multe dintre aceste jocuri de colecție au fost refăcute pentru noile platforme.

8. Încearcă-ți norocul. Dacă ești unul dintre acele persoane cărora le lipsesc întâlnirile cu prietenii în care se joacă table, poker, barbut, remi și alte jocuri de noroc, ai putea să-ți acorzi o sesiune de distracție online. Răsfoiește câteva recenzii, ca de exemplu Frank Casino review și alege unde să joci.

9. Învață o limbă nouă. Acestă experiență trebuie să fie diferită de cele pe care le faci pentru că trebuie, așa că distrează-te din plin. Alege ceva legat de una dintre pasiunile tale sau pur și simplu mergi pe o limbă exotică și urmărește niște clipuri cu tutoriale pentru începători.

10. Vizitează un muzeu virtual. Cu ocazia pandemiei, mai multe muzee celebre din lume și-au lansat galerii virtuale, pe care persoanele de pe întreaga planetă le pot accesa în mod complet gratuit. Cel mai ilustru exemplu este Muzeul Luvru, care și-a publicat întreaga colecție online în această primăvară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.