Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

10 parlamentari PNL SCINDEAZĂ partidul - După eșecul de la referendum, acum se răzbună pe 'Copiii referendumului'

sigla pnl

Memoriul prin care președintele Autorității pentru Protecția Copilului este întrebat dacă minorii care au participat la spotul ”Copiii referendumului” au acceptul părinților a fost semnat de 15 parlamentari, între care 10 de la PNL, 3 de la PSD, unul de la ALDE și unul de la Minorități, scrie Mediafax.

Robert Tiderle, fondatorul agenţiei Papaya Advertising, se află, la ora transmiterii știrii, la Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a unui memoriu adresat de un grup de 15 parlamentari, care au reclamat clipul "Copiii referendumului".

Semnatarii sunt: zece de la PNL - Cupșa Ioan, Mihalescul Dumitru, Popescu Pavel, Fădor Angelica, Cherecheș Florica, Ardelean Ben-Oni, Sighiartău Robert-Ionatan, Gheorghe Andrei Daniel, Ioniță Antoneta, Neagu Nicolae; trei sunt de la PSD - Jivan Luminița-Maria, Titus Corlățean, Gabriel-Beniamin Leș; unul de la ALDE - Cătăniciu Steluța-Gustica și unul de la Minorități - Groșaru Andi-Gabriel.

Obiectul întrebării: „Copiii folosiți în spotul video Papaya Advertising au acceptul părinților pentru a filma în acest videoclip și dacă s-a respectat interesul superior al copiilor?”, iar întrebarea îi este adresată președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Gabriela Coman.

Demersul vine după ce s-a lansat în spațiul public un spot în care sunt prezenți mai mulți copiii cu vârsta sunt 18 ani, care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei dtrept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Spotul este intitulat ”Copiii referendumului”, iar mesajul este ”Pentru ca răul să nu se întâmple, e suficient ca oamenii buni să stea acasă”.

La începutul lunii octombrie, vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosgasnian, cerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie să înceapă o anchetă în cazul clipului, în care au fost folosiţi copii, şi care îndemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei. Mai mult, deputatul cataloga clipul drept o înscenare "cu iz satanic".

Mesajul clipului era transmis după imagini care reproduceau scene din "Povestea Slujitoarei", un serial despre o distopie în care femeile fertile sunt folosite pentru reproducere, fiind considerate un bun al societăţii, fără drept de a alege asupra propriei vieţi.

Citește și: Acuzație NĂUCITOARE: Dragnea și PSD au ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene .

În imagini, nişte copii crescuţi într-o astfel de societate sunt puşi să recapituleze ce anume se sărbătoreşte pe 6 şi 7 octombrie, data la care a avut loc referendumul. Apoi, aceştia asistau la arderea pe rug a unei femei, pe un câmp ce semăna cu zona Palatului Parlamentului. Spotul se încheia cu mesajul "Depinde de noi ce viitor le pregătim. Dacă vă pasă, staţi acasă", #boicot.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.