Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

100 de familii social-vulnerabile din Găgăuzia au primit între 100 și 500 dolari din partea Ambasadei Rusiei

captura Jurnal TV
Ambasada Rusiei Chisinau Moldova

100 de familii social-vulnerabile din Găgăuzia au primit între 100 și 500 de dolari. Banii au fost împărțiți pe 14 iunie în clădirea Comitetului Executiv al Găgăuziei, scrie nokta.md. Oamenii și-au arătat pașapoartele, au luat banii și au plecat. Întrebat ce măsuri vor fi luate ca să nu se mai repete astfel de cazuri, premierul Dorin Recean a menționat că „autoritățile vor întrerupe aceste cadouri simbolice și neadecvate”, relatează Unimedia.

Președintele Consiliului Bătrânilor Găgăuziei, Vasile Arnaut, le-a spus jurnaliștilor de la Nokta că Ambasada Rusiei a distribuit bani categoriilor de cetățeni ai autonomiei nevoiași, social-vulnerabile, pe baza unor cereri care conțin următoarele certificate: starea de sănătate de la medicul de familie, componența familiei; venituri; locul de reședință.

Prim-ministrul Dorin Recean a venit cu o reacție, menționând că autoritățile „vor întrerupe aceste cadouri simbolice”.

„Acest gest, oarecum stângaci, se practica până acum în fiecare an, în ultimii nu îmi amintesc câți ani. Dar cel mai important este ajutorul care vine și din partea UE, și al SUA, și al țărilor membre ale UE, din partea României în Găgăuzia, care este un ajutor substanțial, un ajutor care chiar îmbunătățește viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv a celor din Găgăuzia. Autoritățile vor întrerupe aceste cadouri simbolice și, dacă mă întrebați pe mine, neadecvate”, a declarat Recean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.