Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

100 de milioane de euro pentru primari şi biserici, din fondul de rezervă

bani

Guvernul a virat prin câteva hotărâri 100 milioane de euro autorităţilor locale şi bisericilor din fondul de rezervă, cea mai mare parte a sumei fiind împărţită în ultimele trei săptămâni.

Fondul de rezervă a fost folosit de toate guvernele ca “un buget paralel”, după cum l-a calificat Curtea de Conturi, şi a finanţat, de-a lungul anilor, tot soiul de cheltuieli fără nicio legătură cu scopul său legal: situaţii neprevăzute şi urgente. Anual, cel puţin un milliard de lei, potrivit statisticilor, este cheltuit prin acest fond prin care guvernul poate satisface diverse cereri ocolind legea bugetului, scrie capital.ro.

Până în august, fondul de rezervă a fost foarte puţin utilizat, excepţie făcând plata unor titluri executorii privind drepturile salariale câştigate de salariaţii bugetari în instanţe.

În septembrie şi în octombrie, după cea de-a doua rectificare a bugetului, prin care fondul de rezervă a fost alimentat cu alte 500 milioane de lei, au fost împărţite primarilor şi bisericilor 100 de milioane de euro. Săptămânal, guvernul a emis hotărâri prin care a direcţionat bani fie Secretariatului General al Guvernului pentru Secretariatul pentru Culte care controlează modul de utilizare, fie Ministerului Dezvoltării care repartizează sumele pe unităţi administrativ-teritoriale prin ordin de ministru. Mecanismul este netransparent pentru că ordinele nu se publică în Monitorul Oficial, beneficiarii finali rămânând necunoscuţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.