Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

100 de pompieri intervin în continuare pentru stingerea incendiului de la fabrica de condimente din Alba Iulia

incendiu pompieri

După 7 ore de la izbucnire, 100 de pompieri intervin în continuare pentru stingerea incendiului de la fabrica Solina din Alba Iulia. A fost nevoie de pomparea apei din râul Ampoi, care trece la mică distanță de locul incendiului, scrie Mediafax.

Ovidiu Costea, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, a declarat că la această oră intervenția este încă în derulare și mai există în interiorul fabricii focare.

La fața locului se află, în total, 100 de pompieri. Aceștia au evacuat și 10 camioane aflate în interior, în apropierea rampei de încărcare.

Populația din Alba Iulia a fost înștiințată cu privire la măsurile de autoprotecție care se impun în aceste situații, respectiv închiderea ferestrelor și ușilor pentru că s-a degajat o cantitate foarte mare de fum.

”Fac precizarea că s-a transmis un nou mesaj de avertizare prin Ro-Alert prin care populația municipiului Alba Iulia a fost înștiințată cu privire la măsurile de autoprotecție care se impun în aceste situații, respectiv închiderea ferestrelor și ușilor pentru că este degajată în continuare o cantitate foarte mare de fum, iar vântul duce acest fum spre municipiu”, a declarat reprezentantul ISU Alba.

Citește și: Un nou scandal alimentar zguduie UE: Carnea de vită din Polonia - cine, când și cum verifică ce punem în farfurie

Prezent la locul incendiului, Dănuț Hălălai, prefectul de Alba, a declarat că nu este o situație care să pună în pericol viața și sănătatea localnicilor.

”La momentul de față autolaboratorul APM este în lucru. Am cerut să se facă probe în mai multe puncte după care să avem tot ceea ce înseamnă analize să le putem pune la dispoziție. Din primele verificări se pare că nu există probleme care să pună în pericol viața și sănătatea persoanelor. Totodată, alături de noi am chemat Direcția de Sănătate Publică, Apele Române, pentru că avem în apropiere un râu și suntem pregătiți în așa fel încât să nu existe niciun fel de problemă specială”, a declarat prefectul de Alba, Dănuț Hălălai.

Incendiul de la fabrica de condimente Solina, din Alba Iulia, a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, hala care a ars are o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, iar arderea s-a manifestat generalizat.

Fabrica, aflată în Parcul Industrial al orașului Alba Iulia, aparține grupului francez Solina și a fost cumpărată, la jumătatea anului 2016, de la Supremia Grup, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti și lider pe piaţa de ingrediente alimentare românești din 2010. După achiziție, grupul francez a făcut o infuzie de capital de 15,8 milioane de lei (3,4 mil. euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.