Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1000 de oameni au participat la dezvelirea statuii fotbalistului Michael Klein, la Hunedoara

ilfovsport.ro
minge fotbal

Aproape o mie de oameni, între care s-au numărat fotbalişti recunoscuţi pe plan internaţional, au luat parte vineri, în municipiul Hunedoara, la dezvelirea unei statui care îl reprezintă pe fostul jucător al Corvinului şi al naţionalei, Michael Klein, de la a cărui moarte s-au împlinit 25 de ani, conform Agerpres.

Statuia a fost realizată din bronz şi a fost amplasată în imediata vecinătate a stadionului ''Michael Klein'', momentul fiind precedat de un marş al suporterilor clubului Corvinul, care au readus aminte astfel de una dintre gloriile fotbalului din Hunedoara.

"Mişa Klein a fost un sportiv excepţional. Sute de oameni care să vină la dezvelirea unei statui, a fost un gest emoţionant. Şi asta înseamnă că după 25 de ani nu doar că nu-l uităm, dar şi tinerii de astăzi îi pronunţă numele, se uită pe youtube la meciurile lui'', a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Prezent la eveniment, fostul jucător al Corvinului, Ioan Andone, a spus despre Klein că i-a fost cel mai bun prieten, apreciind faptul că la dezvelirea statuii fotbalistului au fost prezenţi foarte mulţi oameni.

"Eu am avut o soră, el avea două surori. Noi eram ca fraţii. Asta a fost. (...) Bucuria mare este că Dominique (fiica lui Klein, n.r.) este realizată, face regie în Germania. Ea avea 17 luni (...) când Mişa s-a dus. Ea îl ştie din povestirile noastre. Incredibil. E o fată excepţională. Mişa trăieşte prin ea, cred, acolo sus. (...) Este foarte greu să caracterizezi fotbalistul, omul, pentru că avea de toate", a spus Andone.

La comemorarea lui Michael Klein au luat parte fotbalişti cunoscuţi, printre ei numărându-se Gică Popescu, Ionuţ Lupescu, Ciprian Marica, Miodrag Belodedici, Bogdan Stelea, Florin Prunea.

Manifestările dedicate lui Michael Klein s-au încheiat cu un meci de fotbal între Naţionala României 1990-2000 şi Corvinul Hunedoara 1980-1990.

Michael Klein a jucat peste 300 de meciuri la Corvinul Hunedoara, între anii 1970-1980, şi a reprezentat echipa naţională în 89 de meciuri, marcând 5 goluri. A fost prezent la EURO 1984 în Franţa şi la CM din 1990 în Italia. S-a stins din viaţă la 33 de ani, pe 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei Bayer Uerdingen, la care juca la acea vreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.