Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 copii de la o casă de tip familial, aflaţi în carantină de două săptămâni, nevoiţi să rămână izolaţi din nou, după apariția unui caz de COVID-19

SANADOR
testare covid

Un număr de 11 copii de la o casă de tip familial din comuna Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, aflaţi de două săptămâni în carantină după apariţia unui caz de COVID-19 la o educatoare din alt centru de acest tip din localitate, vor mai rămâne încă 14 zile izolaţi, după ce la unul dintre ei s-a confirmat infecţia cu noul coronavirus.

Potrivit informaţiilor furnizate vineri AGERPRES de către adjunctul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Crina Andreica, în urmă cu două săptămâni, la testarea periodică efectuată în rândul beneficiarilor şi personalului caselor de tip familial din Teaca, o educatoare a fost confirmată cu COVID-19 şi s-a luat decizia ca toate persoanele aflate în cele două case de acest tip din localitate, dintre care 23 sunt copii, să rămână izolaţi pentru 14 zile.

Citește și: Procurorii DIICOT, percheziții de amploare la o grupare specializată în trafic de persoane

După două săptămâni de la acea testare, personalul şi copiii au fost retestaţi, iar virusul s-a manifestat atât la educatoarea confirmată anterior, cât şi la un băiat de 15 ani din a doua casă de tip familial.

Directorul adjunct al DGASPC Bistriţa-Năsăud spune că nu îşi explică apariţia cazului de COVID-19 în cea de-a doua casă de tip familial, în condiţiile în care a primit asigurări din partea şefului de centru că cei mici au stat izolaţi şi au putut ieşi doar în curte.

"Băiatul a stat în izolare 14 zile. Mie aşa mi s-a confirmat de către şeful de centru, pentru că mi s-a părut şi mie... nici nu ştiu cum să o numesc, pentru că el, totuşi, a fost în izolare, şi acum, după 14 zile, au fost retestaţi toţi şi, totuşi, a ieşit pozitiv. Nu ştiu care să fie cauza: nu a fost recoltarea... nu ştiu, chiar nu ştiu să zic de ce. El a stat în casă, cel puţin aşa mi se spune de către şeful casei, deci nu a fost la şcoală în perioada aceasta, doar cât s-a ieşit în curte, atât", a declarat Crina Andreica, pentru AGERPRES.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Primarii generali proveniți din PSD, au împiedicat realizarea marilor proiecte în capitală’

Ceilalţi 10 copii care locuiesc cu băiatul de 15 ani în casa de tip familial vor continua să facă şcoală online pentru alte două săptămâni.

"Vor face şcoală online. Sunt care sunt (la şcoală - n.r.) la Bistriţa, sunt care sunt la Teaca", a precizat Andreica.

Băiatul de 15 ani este elev la Liceul agricol din Bistriţa.

Potrivit informaţiilor remise vineri de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate cazuri de COVID-19 la alţi doi elevi, ambii de la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa, unul fiind elev în clasa a X-a, iar celălalt, în clasa a XI-a.

Printre cele 17 cazuri noi de COVID-19 de la nivel judeţean se mai numără un poliţist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.