Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 poliţişti afgani au fost MASACRAŢI de un coleg cu legături talibane

Un poliţist afgan care avea legături cu talibanii a întors arma împotriva unor colegi de-ai săi, omorând 11 dintre ei, la un punct de control în Helmand (sud), provincia culturilor de mac, au indicat responsabili locali, relatează marţi AFP, potrivit agerpres.

Incidentul a avut loc luni seara târziu, când poliţiştii dormeau în baraca lor din Lashkar Gah, capitala Helmandului, unde insurgenţii sunt foarte prezenţi.

Este OFICIAL. Moştenitorul Samsung, INCUPLAT într-un MEGA-dosar de corupţie

''Un poliţist care avea legături cu talibanii a tras asupra a 11 colegi de-ai săi, omorându-i pe toţi'', a indicat un responsabil al provinciei sub acoperirea anonimatului, precizând că atacatorul ''a fugit apoi din zonă, luând toate armele şi muniţiile''.

Talibanii au revendicat atacul, ultimul comis de către un insurgent infiltrat.

Atacurile ''din interior'', când poliţişti sau soldaţi afgani întorc armele împotriva colegilor lor sau împotriva trupelor internaţionale, reprezintă o problemă recurentă în conflictul ce durează de 15 ani în Afganistan.

Forţele afgane de securitate, care fac faţă cu greu talibanilor în plină resurgenţă, întâmpină dificultăţi în prevenirea unor astfel de atacuri, cu atât mai mult cu cât ele sunt într-o situaţie fragilă din cauza unor pierderi record şi a unor dezertări masive.

Lashkar Gah, una dintre ultimele zone sub control guvernamental în Helmand, a fost ţinta unor ofensive repetate a talibanilor. Intensificarea luptelor în provincie anul trecut a determinat mii de locuitori din districtele din împrejurimi să se refugieze în oraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.