Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 presupuşi terorişti, ucişi într-un raid al forţelor de securitate din Egipt

EWN
politie egipt

Unsprezece terorişti au fost ucişi într-un raid al forţelor de securitate în regiunea Ismailia, în nord-estul Egiptului, a anunţat marţi Ministerul de Interne egiptean, relatează AFP şi Reuters. Aceste confruntări au izbucnit după ce forţele de securitate au lansat acest raid împotriva unui loc suspectat că adăposteşte material de contrabandă destinat jihadiştilor în Peninsula Sinai, unde un atac împotriva unei moschei s-a soldat vineri cu peste 300 de morţi.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a promis în aceeaşi zi un 'răspuns brutal' al forţelor de securitate împotriva autorilor acestui atac. Raidul de marţi a avut loc în satul Gelbana, la est de Canalul Suez, în apropiere de graniţa cu provincia Sinaiul de Nord. Acesta a survenit după 'supravegherea deplasărilor unor lideri de grupări teroriste în nordul Sinaiului', a precizat ministerul într-un comunicat. Grupurile pregăteau o serie de atacuri împotriva unor infrastructuri esenţiale şi unor lăcaşuri de cult creştine, notează sursa citată.

Această operaţiune a permis de asemenea 'identificarea unei reţele de contrabandişti implicaţi în furnizarea de mijloace de comunicaţie şi de sprijin logistic grupărilor teroriste în nordul Sinai', a adăugat ministerul. Trei presupuşi membri ai acestei reţele au fost reţinuţi, conform Agerpres. Alte şase persoane au fost de asemenea arestate în cadrul unei campanii de securitate extinse în ţară. Atacul de vineri a vizat moscheea al-Rawda, din satul Bir al-Abd, 40 km vest de Al-Arich, capitala Sinaiului de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.