Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11 soldați irakieni au fost uciși într-un atac în apropiere de Bagdad, atribuit grupării Stat Islamic

middle-east-online.com
Irak Bagdad atac taliban terorist statul islamic

Unsprezece soldaţi irakieni au fost ucişi vineri la est de Bagdad într-un atac atribuit militanţilor grupării Stat Islamic, au anunţat surse de securitate citate de dpa şi AFP.

Atacul a vizat o facilitate a armatei irakiene din provincia Diyala, la aproape 60 de kilometri de capitala ţării, potrivit Agerpres.

Atacatorii au reuşi să fugă după atacul survenit în zorii zilei, au menţionat sursele.

Potrivit agenţiei de presă irakiene INA, comandamentul din Diyala a lansat o anchetă asupra unui "atac terorist". Deocamdată, acesta nu a fost revendicat.

Guvernul irakian a declarat victoria militară asupra Statului Islamic în decembrie 2017, la trei ani după ce miliţia radicală reuşise să pună stăpânire pe importante teritorii din nordul ţării. Militanţi ai grupării continuă însă să lanseze atacuri punctuale, vizând mai ales sate şi facilităţi ale armatei.

Cel mai recent atac asupra forţelor de securitate irakiene de anvergură similară celui de vineri a fost înregistrat la începutul lui decembrie, când nouă combatanţi kurzi şi trei civili au murit într-o acţiune a Statului Islamic la sud de Erbil, capitala regiunii autonome irakiene Kurdistan.

Cel mai sângeros atentat revendicat de Statul Islamic din Irak din ultima vreme a vizat în iulie anul trecut o piaţă din cartierul şiit Sadr City din Bagdad, în care şi-au pierdut viaţa circa 30 de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.