Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

110 kilograme de marijuana descoperite de poliţiştii de frontieră de la Calafat

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam jandarmi mascați

Peste 110 kilograme de substanţă vegetală, suspectă a fi marijuana, au fost descoperite de poliţiştii români şi bulgari de frontieră de la Calafat, ascunse în cabina unui TIR condus de un cetăţean bulgar. Potrivit unui comunicat al Serviciului Poliţiei de Frontieră Calafat remis, joi, Agerpres, în data de 22 noiembrie, în jurul orei 00.20, la Punctul de trecere a frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra un cetăţean bulgar de 24 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aparate frigorifice cu destinaţia Germania. "Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a sesizat un comportament neobişnuit al conducătorului automarfarului TIR, manifestat printr-o nervozitate nejustificată, iar în urma verificării cabinei şoferului, au fost observate urme de detergent praf şi un miros puternic de detergent, care a generat suspiciuni cu privire la existenţa unor bunuri ascunse în interior", se menţionează în comunicat.

Poliţiştii au solicitat organelor vamale bulgare efectuarea unui control asupra autovehiculului cu ajutorul aparaturii Roentgen, iar în urma scanării automarfarului au fost observate mai multe colete ascunse în interiorul cabinei, într-un spaţiu special amenajat prin remodelarea acesteia (aplicarea unor profile metalice între capitonaj şi partea exterioară). Din locul special amenajat au fost extrase 158 de colete, de diferite mărimi, învelite în folie transparentă şi bandă adezivă de culoare maro, care conţineau o masă vegetală de culoare verde, asemănătoare marijuanei, în cantitate de 110,7 kilograme.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoana în cauză, bunurile şi TIR-ul au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.