Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

118 ziariști, uciși în întreaga lume în 2014, Pakistanul și Siria – cele mai periculoase țări

Numărul ziariștilor și angajaților din mass media uciși în întreaga lume în 2014 se ridică la 118, Pakistanul și Siria fiind cele mai periculoase țări din acest punct de vedere, potrivit unei statistici publicate miercuri de Federația Internațională a Jurnaliștilor (FIJ), transmite AFP.

Conform organizației citate, numărul ziariștilor uciși în 2013 în exercițiul funcțiunii a fost de 105. Creșterea înregistrată în acest an aduce în atenție „gravitatea crizei în ceea ce privește securitatea în mass media”, subliniază FIJ într-un comunicat, reînnoindu-și „apelul urgent la adresa guvernelor pentru a face o prioritate din protecția jurnaliștilor”.

FIJ estimează că decapitările publice ale unor jurnaliști, cum a fost cazul americanilor James Foley și Steven Sotloff, de către gruparea radicală Statul Islamic, „reprezintă o turnură decisivă în atitudinea ce urmează a fi adoptată în ceea ce privește protejarea mass media”.

În acest an, Pakistanul a fost țara unde s-au înregistrat cele mai multe victime în rândul jurnaliștilor (14), urmată îndeaproape de Siria (12), care anul trecut s-a clasat pe primul loc. În Afganistan și în teritoriile palestiniene și-au pierdut viața câte nouă ziariști, în timp ce în Irak și Ucraina au murit câte opt ziariști, în Honduras — șase, iar în Mexic — cinci.

Acestei liste i se adaugă alți 17 ziariști sau specialiști în domeniu care și-au pierdut viața în accidente auto sau în catastrofe naturale survenite în timp ce-și desfășurau activitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.