Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

125 de refugiaţi ucraineni, cazaţi în judeţul Vâlcea: Peste 40% dintre ei stau la hotel

Inquam Photos / Casian Mitu
Inquam refugiati ucraina

Un număr de 125 de refugiaţi ucraineni, de la bebeluşi de câteva luni şi până la vârstnici, sunt cazaţi în prezent în Vâlcea, cei mai mulţi la persoane fizice şi în hoteluri, potrivit unui comunicat transmis joi de Instituţia Prefectului.

"Vâlcenii şi-au dovedit ospitalitatea şi generozitatea. 61 de suflete din Ucraina, care au fugit din calea războiului, sunt cazate în mai multe localităţi din judeţ, în casele unor oameni cu suflet de aur din: Râmnicu Vâlcea (25 persoane), Bărbăteşti (9), Fârtăţeşti (6), Stoeneşti (1), Buneşti (3), Budeşti (3), Mihăeşti (7), Roeşti (5) şi Berbeşti (2). În unităţile hoteliere din judeţul Vâlcea se află 55 de refugiaţi - 47 într-un hotel din Băile Olăneşti, încă cinci sunt cazaţi într-o pensiune din Râmnicu Vâlcea, iar alte trei persoane într-un hotel din Drăgăşani", au precizat reprezentanţii Prefecturii.

În spaţiile de cazare puse la dispoziţie de autorităţile publice locale se află în prezent nouă cetăţeni din Ucraina, care sunt găzduiţi într-un dispensar din comuna Măciuca, printre primele primării din judeţ care şi-au arătat disponibilitatea să preia refugiaţi din ţara vecină, potrivit Agerpres.

"Sunt patru femei şi cinci copii care sunt cazaţi la dispensarul din satul Zăvoieni şi pentru care am asigurat toate condiţiile pe care le-au solicitat. Cel mai probabil, vor rămâne aici până când vor putea să se întoarcă în siguranţă în Ucraina. Am mai avut încă cinci persoane care au fost cazate într-un complex turistic din localitate, dar acestea au plecat în urmă cu câteva zile spre alte destinaţii. Noi suntem pregătiţi şi îi aşteptăm în continuare pe toţi cei care fug din calea războiului şi consideră că aici pot găsi un adăpost", a precizat primarul din Măciuca, Mugur Mărcoianu.

Autorităţile din Vâlcea au precizat că, de la începutul războiului din Ucraina, în judeţ au fost cazaţi până acum 171 de refugiaţi, cel mai vârstnic având 80 de ani, găzduit de o familie din Râmnicu Vâlcea, iar cel mai tânăr este o copilă de doar câteva luni, care se află în prezent, împreună cu mama ei, într-un hotel din municipiul Drăgăşani. De asemenea, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, un copil a fost înscris la o grădiniţă în judeţ, iar alţi doi au solicitat să participe ca audienţi la cursurile unor unităţi de învăţământ.

În total, pentru refugiaţii ucraineni, autorităţile au comunicat că sunt disponibile circa 1.450 de locuri de cazare puse la dispoziţie de instituţii publice şi unităţi hoteliere private din 34 de localităţi din judeţ.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.