Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

127.000 de lei în amenzi ca urma a unei acţiuni pentru combaterea tăierilor de arbori fără drept în Suceava

realitatea.net
copaci taiati

Poliţiştii au făcut, în perioada 5 – 9 iulie, controale în judeţul Suceava pentru combaterea tăierilor fără drept de arbori. Au fost verifiaţi 12 agenţi economici şi s-au dat amenzi în valoare de 127.000 de lei.

”În perioada 5 – 9 iulie a.c., Direcţia de Ordine Publică a Poliţiei Române, prin Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, a derulat o acţiune operativă, în judeţul Suceava, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier naţional. De asemenea, a fost verificată respectarea dispoziţiilor legale de către agenţii economici, pe linia achiziţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialelor lemnoase”, a transmis, sâmbătă, Poliţia Română.

Astfel, au fost controlaţi 12 agenţi economici, cu obiect de activitate în domeniul forestier, fiind constatată o infracţiune de fals intelectual.

Totodată, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 125.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 677,626 metri cubi de material lemnos, în valoare aproape 170.000 de lei.

În activităţi au fost angrenaţi poliţişti specializaţi în domeniul silvic din Suceava, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Maramureş şi Vrancea, precum şi specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, gărzile forestiere din Suceava, Focşani, Oradea, Ploieşti şi Râmnicu Vâlcea.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul logistic al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.