Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

13 imigranţi prinși de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să ajungă cu o barcă gonflabilă din Serbia în România

Mondo News
imigranti mediterana

Poliţiştii de frontieră ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II - judeţul Mehedinţi au depistat treisprezece cetăţeni străini, care traversau fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile pentru a intra ilegal în România din Serbia.

"În data de 8 mai, în jurul orei 5,30, o patrulă a poliţiştilor de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II - judeţul Mehedinţi, pe timpul desfăşurării misiunii de supraveghere, a observat o ambarcaţiune pneumatică cu treisprezece persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunării. Imediat, echipajul naval de pe una din ambarcaţiunile Poliţiei de Frontieră a intervenit pentru a intercepta barca respectivă", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei De Frontieră (IGPF) transmis duminică.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (cod galben de vânt puternic, valuri mari), cei treisprezece cetăţeni afro-asiatici se aflau în pericol de înec. Din acel moment poliţiştii de frontieră au demarat o acţiune de salvare a persoanelor, acestea fiind aduse în siguranţă la mal.

"Întrucât una dintre persoane acuza o stare de rău, a fost solicitat serviciul de ambulanţă, aceasta fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent starea ei fiind stabilă", arată sursa citată.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, Iran şi Siria - unsprezece adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi doi minori, în vârstă de 2 şi 6 ani - care au părăsit teritoriul Serbiei încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.