Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

14 elevi au făcut toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la cantina Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași

toxinfectie alimentara

Inspectorii sanitari au început o anchetă la cantina Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, după ce 14 cursanți au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Seminariștii au mâncat la cantină, alături de preoți și maici, dar și din mâncarea adusă de acasă.

Cei 14 stundeți au ajuns luni seară la spital, având simptome de toxiinfecție alimentară.

Reprezentanții DSP Iași au declarat, marți, că au început o anchetă la cantina Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif".

"Din numărul total de consumatori (64 de studenţi, 12 preoţi şi 6 maici), 14 persoane au fost internate în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, cu simptome de toxiinfecție alimentară. Formele clinice au fost uşoare, iar simptomatologia a constat în dureri abdominale, greţuri, vărsături, scaune, frisoane, cefalee şi ameţeli. De ieri până astăzi (marți - n.r.) nu am mai primit vreo informație cum că ar mai fi fost internate alte persoane. Ancheta este în desfășurare, vom constata pe baza probelor de laborator, care sunt în lucru, care au fost cauzele", a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu.

Conform reprezentanților instituției, dintre cei 14 pacienți internați, cinci au între 15 și 19 ani, șapte au între 20 și 24 de ani, iar doi au între 25 și 34 de ani.

De asemenea, reprezentanții DSP Iași au menționat că, din datele disponibile reiese că, din momentul cazării, cursanții au beneficiat de masă la cantină, dar au consumat şi alimente aduse de acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.