Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

14 octombrie, Sfânta Cuvioasă Parascheva. Programul pelerinajului de la Iași

basilica.ro
Sfânta Parascheva – ocrotitoare a Moldovei

Sfânta Liturghie va fi oficiată vineri, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, de la ora 9.00, pe podiumul de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Potrivit programului anunțat de Arhiepiescopia Iașilor, de la ora 7.00, la Catedrala Mitropolitană vor fi oficiate Miezonoptica, Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, Ceasurile și Slavoslovia Mare.

Apoi, de la ora 9.00, pe podiumul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

La Catedrala Mitropolitană, începând cu ora 17.00, va fi citit Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva, iar începând cu ora 19.00, vor fi oficiate slujba de priveghere, Vecernia, Litia și Utrenia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi a Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv.

Sâmbătă, de la ora 6.45, la Catedrala Mitropolitană vor fi oficiate Miezonoptica, Acatistul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Ceasurile, Sfânta Liturghie și Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, iar de la ora 16.00 vor fi oficiate Ceasul 9, Vecernia, Litia și Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Până joi, la ora 16.00, peste 170.000 de pelerini au trecut pe la racla Sfintei Cuvioase Parascheva și a Sfântului Paisie de la Neamț din Curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Numărul pelerinilor va crește considerabil în următoarele zile, susțin reprezentanții Primăriei Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.