Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

143 de britanici au murit la scurt timp după vaccinarea anti-COVID - Autorităţile spun că decesele nu au legătură cu vaccinul (presă)

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 3

Vaccinurile anti-COVID administrate la milioane de britanici sunt sigure - în ciuda a 143 de pacienți care au murit la scurt timp după imunizare. Agenţia de supraveghere a medicamentelor a transmis că vaccinurile nu au jucat niciun rol în decesele care au apărut aproape în exclusivitate la vârstnici sau bolnavi, potrivit publicaţiei britanice The Sun.

Oficialii spun că majoritatea deceselor raportate au fost la persoanele în vârstă sau la persoanele cu diverse boli. Anchetatorii au spus că nu există niciun indiciu că vaccinul a jucat un rol în decese.

Peste 10 milioane de britanici au primit până acum prima lor doză de vaccin anti-Covid. În total, au fost înregistrate 22.820 de rapoarte de efecte secundare înregistrate până pe 24 ianuarie. Potrivit autorităţilor, una din zece persoane va prezenta reacții adverse după ce a primit vaccinul.

Dr. June Raine, director executiv al MHRA (Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Asistenței Medicale), a declarat: „Vaccinurile sunt cel mai eficient mod de a proteja împotriva Covid-19 și de a salva vieți și de a preveni complicațiile grave ale acestui virus teribil. Datele pe care le-am colectat oferă o asigurare suplimentară că vaccinurile COVID-19 sunt sigure și continuă să îndeplinească standardele riguroase de reglementare necesare pentru toate vaccinurile. Rămânem încrezători că beneficiile acestor vaccinuri depășesc orice riscuri."

Raportul publicat vineria constatat că majoritatea oamenilor au avut efecte secundare „ușoare și de scurtă durată”, care reflectă „un răspuns imun normal la vaccinuri - inclusiv o durere în braț și oboseală”.

Cele mai frecvent raportate reacții adverse sunt sensibilitatea și durerea la locul injectării, dureri de cap, oboseală, dureri articulare și musculare, febră, frisoane și greață.

Au existat, de asemenea, 75 de rapoarte de paralizie facială sau pareză de la oameni după ce au primit ambele vaccinuri, a constatat raportul. Acest lucru este enumerat ca posibil efect secundar din cauza unui număr mic de rapoarte, dar nu a fost confirmat ca fiind legat de vaccin.

Dr. June Raine, director executiv al MHRA, a adăugat: „Prioritatea noastră este să ne asigurăm că publicul are vaccinuri sigure și eficiente și vom continua să analizăm, să monitorizăm și să revizuim toate datele de siguranță pentru aceste vaccinuri. Aș dori să mulțumesc tuturor celor care ne-au raportat un potențial efect secundar - fiecare raport contează”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.