Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

145 de milioane de euro pentru Republica Moldova de la Uniunea Europeană: solicitare făcută de europarlamentarul Siegfried Mureșan

Radu Pop
Facebook
euro bani de la UE

Comisia Europeană va acorda Republicii Moldova 145 milioane euro, sub forma unei asistențe macrofinanciare.

Pentru ca banii să ajungă mai repede la Chișinău, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a solicitat comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului European să avizeze proiectul în forma redactată de Comisia Europeană, transmite Partidul Național Liberal.

Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova și ca raportor pentru acest aviz, Siegfried Muresan spune că ”aceste fonduri sunt suportul financiar de care Republica Moldova are nevoie pentru a veni în sprijinul cetățenilor săi și a-și asigura stabilitatea economică”.

Ca urmare a demersurilor făcute de europarlamentarul PNL, Comisia pentru bugete a Parlamentului European a avizat pozitiv acest proiect, în seara zilei de luni, transmite sursa citată. Mai urmează obținerea avizului similar din partea Comisiei pentru comerț internațional (pe 27 aprilie) și votul final din plen (la mijlocul lunii mai). Guvernul Republicii Moldova va primi banii în două tranșe, virate în trimestrele 3 și 4 ale acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.