Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

148 de migranţi descoperiți în două camioane în Skopje: un șofer a fugit de la fața locului

www.politiadefrontiera.ro
imigranți Giurgiu

Poliţia nord-macedoneană a interceptat miercuri două camioane care transportau în total 148 de migranţi înghesuiţi în interiorul acestor vehicule şi a arestat doi bărbaţi acuzaţi de trafic de persoane, potrivit unor surse din poliţie citate de agenţia EFE, relatează Agerpres.

Primul camion a fost interceptat la circa 100 de kilometri sud de capitala Skopje, în interiorul acestuia fiind găsiţi 103 migranţi, dintre care 81 pakistanezi, 10 afgani, opt indieni, doi egipteni, un iranian şi un sirian, 29 de persoane din acest grup fiind copii. Migranţii urmează să fie returnaţi către Grecia, de unde se crede că au trecut graniţa în Macedonia de Nord, iar cei doi şoferi aflaţi în cabina camionului au fost arestaţi.

Într-o a doua operaţiune, desfăşurată în nordul ţării în apropierea frontierei cu Serbia, a fost interceptat un alt camion în care erau înghesuiţi cetăţeni sirieni, bengalezi, somalezi, pakistanezi şi palestinieni. Şoferul a fugit de la faţa locului.

Deşi frontiera dintre Grecia şi Macedonia de Nord este închisă din cauza pandemiei de coronavirus, traficul de migranţi continuă să fie activ şi numai în luna iulie au fost reţinuţi 567 de migranţi care încercau să tranziteze ilegal Macedonia de Nord şi 9 traficanţi.

Peste un milion de migranţi au traversat această ţară pe ruta balcanică înspre vestul Europei în timpul valului migrator început în anul 2015. Ruta balcanică a fost închisă oficial în 2018, dar tentativele de traversare a acesteia continuă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.