Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15 deținuți au ajuns de urgență spital după ce li s-ar fi otrăvit mâncarea; doi dintre ei sunt în pericol de moarte

Freepik.com
inchisoare, puscarie, penitenciar, detinut

Cel puțin 15 deținuți din penitenciarul HMP Lewes  - o închisoare locală  situată în East Sussex, Anglia - au ajuns de urgență  în spital după  ce li s-a făcut răi brusc, după masă. Doi dintre ei fiind în pericol de moarte. Autoritățile investighează o posibilă otrăvire, având un debut prea brusc pentru o posibilă toxiinfecție alimentară.

 

Poliția investighează în această după-amiază o intoxicație în masă la închisoarea Lewes, după ce deținuți și ofițeri s-au îmbolnăvit după ce au participat la o slujbă religioasă. Cel puțin 15 deținuți sunt tratați, unii fiind internați în spital după ce s-au îmbolnăvit brusc, doi sunt în pericol de moarte.

Închisoarea a fost închisă în timp ce autoritățile investighează, după ce toți au mâncat alimente pregătite pentru slujbă catolică de comemorare

„Toți s-au îmbolnăvit după ce au participat la un eveniment religios la o slujbă de capelă cu mâncare la sfârșitul acesteia. Un număr semnificativ de angajați și deținuți s-au îmbolnăvit. Este fie un caz de toxiinfecție alimentară, fie un caz de otrăvire, dar s-a întâmplat mult prea repede pentru a fi vorba doar de toxiinfecție alimentară. Se pare că mâncarea pregătită în bucătărie a fost alterată“, a declarat o sursă de la HMP Lewes, citată de Daily Mail.

O dubă CBRN, anticontaminare, parcată în fața penitenciarului

 

Deținuții aflați sub supravegherea personalului pregătesc în general mâncarea în închisoare. 'Nu ar fi neobișnuit ca în perioadele de festivaluri personalul să participe la servicii religioase și personalul este încurajat să participe', a declarat sursa din închisoare.

În această după-amiază, o dubă pentru incidente chimice a fost parcată în fața porților închisorii, cu marca CBRN (Chemical, Biological, Radiological, and Nuclear). De asemenea, un cort verde de contaminare poate fi văzut în fața spitalului din Eastbourne, unde se crede că deținuții au fost duși pentru tratament.

Pe un panou de afară scrie că spitalul este închis din cauza unui "incident major". Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță din Coasta de Sud-Est a declarat pentru The Argus: 'Putem confirma că participăm la un incident la HMP Lewes, care ne-a fost raportat astăzi, 28 martie, în jurul prânzului'.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.