Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15 migranți blocați în munți au fost salvați de polițiștii croați: Grupul încerca să treacă frontiera, venind din Bosnia, dar a rămas blocat din cauza zăpezii

avalansa

Ministerul de Interne croat a declarat miercuri că a salvat 15 migranţi care riscau să moară de frig după ce au rămas blocaţi în munţi din cauza zăpezii în timp ce încercau să traverseze ilegal frontiera venind din Bosnia, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019

Poliţia a găsit grupul format din şase copii cu vârste cuprinse între unu şi 10 ani, cinci femei şi patru bărbaţi blocaţi pe Muntele Pljesevica din vestul Croaţiei.

Toţi membrii grupului au avut nevoie de tratament pentru hipotermie după operaţiunea de salvare, care a inclus curăţarea drumului şi intervenţia poliţiştilor, a pompierilor şi a serviciului salvamont, a precizat ministerul.

Ei au încercat să intre în Croaţia din Bosnia folosind un nou traseu pe ruta Balcanilor, dar au rămaşi blocaţi din cauza frigului şi a căderilor de zăpadă.

Autorităţile croate au avertizat în decembrie că încercările de a traversa munţii pot fi periculoase în lunile de iarnă, în special pentru grupurile vulnerabile.

Anul trecut, migranţii au abandonat în mare măsură încercările de a intra în Croaţia din Ungaria şi Serbia şi au ales ruta prin Bosnia.

Ungaria şi Croaţia au instituit controale stricte la frontieră pentru a opri traficanţii de migranţi. Organizaţii umanitare au acuzat ambele ţări de tratament necorespunzător faţă de migranţi, care încalcă prevederile tratatelor internaţionale pentru drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.