Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15 pacienți Covid, aflați în stare gravă, sunt transferați de la București în Moldova: 2 ajung la Lețcani, în spitalul ȚINUT ÎNCHIS de PNL

breaking news stiripesurse.ro

15 pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2, aflați în stare gravă, sunt transferați joi de la București în Moldova. Aceștia sunt mutați la mai multe spitale cu ajutorul unor aeronave ale Forţelor Aeriene Române. În timpul zborului, pacienții sunt însoțiți de echipe medicale.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale anunță că joi sunt pregătiți să transporte din București la spitale din regiunea Moldovei, 15 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă, conform Mediafax.

Citește și: REVOLTĂ la Spitalul Witting din Capitală: SCRISOARE deschisă a medicilor care acuză mediu toxic și ABUZURI .

O primă misiune este deja în desfășurare. O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni - Bacău - Iași, cinci pacienți bolnavi de Covid19.

Următoarele zboruri încă nu au fost planificate, dar misiunile pot începe oricând. Transportul pacienților de la unitățile spitalicești din București către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.