Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ la Spitalul Witting din Capitală: SCRISOARE deschisă a medicilor care acuză mediu toxic și ABUZURI

Facebook
medic doctor spital

Revoltă la Spitalul Witting din Capitală. Șapte medici de la Spitalul Clinic Nr. 1 Căi Ferate Witting din București au semnat o scrisoare deschisă prin care reclamă "starea deplorabilă" în care se află unitatea medicală.

Redăm integral conținutul scrisorii deschise:

Dorim prin aceasta scrisoare deschisa sa va facem cunoscuta starea deplorabila in care Spitalul CF Witting se afla sub conducerea actualului manager Banu Sorin Cristian, tensiunea extrema sub care lucreaza personalul medical, umilit, hartuit, epuizat, insuficient. Sub conducerea sa, spitalul a devenit sectie unica de ingrijire covid, incalcand ordinul de ministru care-i stabilea statutul de spital suport covid. Organizarea domniei sale s-a dovedit un haos generalizat in care s-au inchis sectii, s-au amestecat specialitatile, pacientii si personalul medical au fost pusi in pericol, tensiunile in tre membrii personalului au atins limite de nedescris. Inconsecventele aplicarii legislatiei, incapacitatea acoperirii necesarului de personal, greselile frecvente in aplicarea normativelor salarizarii, au creat un mediu toxic pentru angajati si pentru pacienti. Atitudinea revansarda, vanitatea si aroganta fara limita, concedierea abuziva a liderului sindical, abuzurile convocarii nejustificate in comisia de disciplina, intimidarile, santajul si amenintarile permanente, au adus personalul medical in imposibilitatea de a-si mai putea desfasura activitatea .

In ciuda repetatelor interventii la autoritatile tutelare, a evidentierii repetate in presa a neregulilor semnalate, suntem supusi in continuare aceluiasi tratament abuziv, excesiv autoritarist si umilitor.

Facem, pe aceasta cale, un apel disperat la redarea demnitatii si onoarei pe care o reclama profesia medicala.

Semneaza

Dr Ungurianu Laurentiu

Dr Dogioiu Catalin

Dr Pavelescu Florin

Dr Zaharescu Isadora

Dr Pislaru Eugen

Dr Gidea Alexandru

Dr Ioachimescu Mihai

Motivele:

1. Incapacitatea de a asigura necesarul de personal , lipsa de profesionalism ,anticipatie si viziune, este luat prin surprindere sa afle, odata cu transformarea in spital suport covid, ca aproape jumatate din personal nu e apt de lucru cu pacienti covid (desi pandemia si starea de urgenta se declansasera cu 5 luni inainte).

2. Nerespectarea ordinului ministrului sanatatii de a organiza spitalul ca spital suport covid

3. Transformarea spitalului in sectie unica de ingrijiri covid, titulatura inexistenta in nomenclatorul unitatilor sanitare, cu defunctionalizarea tuturor sectiilor spitalului

4. Lipsa de organizare a activitatii, garzi neacoperite, lipsa precizarii de atributii pentru medici, coordonatori de specialitati total fara legatura cu patologia covid: oftalmologie si medicina generala.

5. Incapacitatea de a functionaliza sectia ATI, operationalizarea acesteia dupa 2 luni datorandu-se efortului supraomenesc al catorva medici din spital. Iminenta ramanerii unui singur medic dupa incheierea detasarii medicilor ATI, problema fiind rezolvata de urgenta de aceiasi medici, in lipsa de reactie si surpriza totala a managerului. Incapacitatea de a asigura o activitate la limita normalului, prin lipsa acuta de asistente ATI( suplinite cu asistente generaliste, si acelea insuficiente), de infirmiere, iar medicii sunt sub normativul legal , suprasolicitati, unii infectati, ceilalti epuizati; dar nu exista nici un efort din partea managerului de a face diligentele necesare pentru a completa deficitul de personal. Angajarea a 20 de asistente pe perioada determinata in al 13-lea ceas, din care 17 debutante, nu rezolva nimic in ATI. Solutia era detasarea din alte unitati noncovid.

6. Incapacitatea de a functionaliza sectia de chirurgie si a blocului operator, desi exista un ordin verbal al ministrului sanatatii in acest sens, iar colectivul sectiei i-a oferit solutia practica si viabila.

7. Neasigurarea securitatii pacientilor si personalului medical: sistem de alarmare la incendiu nefunctional, improvizatii electrice; circuite deficitare; lipsa avizului de functionare al DSP ( venit abia in 19 august, dupa 1 luna de functionare fara aviz).

8. Atitudinea abuziva fata de personalul medical: concedierea abuziva a liderului sindical, medic chirurg; amenintarea si cercetarea nejustificata a personalului medical in comisia de disciplina; note de intimidare si cereri repetate de note explicative, mincinoase, defaimatoare, umilitoare; acuzatii tendentioase la adresa medicilor de “ fuga de covid” , “asumare de boli ca sa nu intre la covid” , “concedii medicale, de odihna, prelungite ca sa nu intre la covid”, “ mineriada medicilor impotriva mea” ; incercarea de a forta un portar sa dea o declaratie mincinoasa ca a fost lovit de liderul sindical, sub amenintarea concedierii; alergarea cu politia prin spital a liderului sindical cand acesta incerca sa intre in sediul sindicatului legal constituit in incinta spitalului.

9. Greselile frecvente de incadrare in normele legale de salarizare, cu scaderea veniturilor si acordarea tuturor sporurilor “obligatoriu” la minim, intarzierea platilor salariale si a drepturilor salariale nerespectate si castigate prin hotarari judecatoresti.

10. Achizitii nefundamentate si nenecesare: Dacia Duster, Dacia Dokker, sistem de monitorizare si acces cu control de pe terminale private (manager, sef serviciu tehnic).

11. Inexistenta vreunui contract de mentenanta, pentru nici un aparat sau sistem din spital, de unde si defectiunile frecvente, multe aparate scoase din circuit, chiar nou achizitionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.