Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

150.084 de cereri depuse în prima etapă din calendarul de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020

captura TV
Ministerul Educatiei

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că, în prima etapă din calendarul de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, au fost depuse 150.084 de cereri.

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia cererilor de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 depuse în prima etapă prevăzută în calendarul aprobat (4 - 22 martie), fiind completate şi depuse, la nivel naţional, 150.084 de cereri.

Dintre acestea, 128.703 cereri (85,8%) vizează copii care împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august 2019, inclusiv, iar 21.381 de cereri (14,2%), copii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv.

Lista copiilor înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi situaţia copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate, vineri, în unităţile de învăţământ şi pe site-urile acestora, respectiv ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti.

A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afişate în 11 aprilie.

Ulterior, conform metodologiei de înscriere, în săptămâna 12-19 aprilie, inspectoratele şcolare vor centraliza şi soluţiona cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.