Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric au fost trimise la Ialomița pentru cei rămași fără curent electric

pompieri

IGSU a anunţat că a dispus dislocarea în Ialomiţa a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric pentru asigurarea necesităţilor populaţiei din zonele afectate de vremea nefavorabilă, având în vedere că în acest judeţ s-au înregistrat avarii importante la reţeaua de alimentare cu energie electrică, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, generatoarele sunt mobilizate din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Teleorman, Tulcea, Olt, Prahova, Vrancea, Vâlcea şi Unitatea Specială din Ciolpani, în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vreme. Acestea au început deplasarea spre zona Urziceni, cea mai puternic afectată din punct de vedere al infrastructurii electrice.

Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităţilor din judeţul Ialomiţa până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică. Generatoarele ISU au o capacitate de 450 kVA şi permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice, informează IGSU.

Citește și: Poliția Capitalei anunță controale pentru verificarea modului în care operatorii de salubritate acționează în teren

Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut pentru alimentarea cu energie a localităţilor afectate de vântul puternic din judeţele Caras-Severin şi Timiş, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.