DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

16 noiembrie a trecut. Clasa politică este aceeași

revista presei

Evenimentul Zilei:

Lovitura populară din 16 noiembrie a fost îndreptată împotriva întregii clase politice. Iohannis nu are nici un merit: și Bănel Nicoliță ar fi ieșit președinte, dacă ar fi candidat. S-a votat îndesat, cu ură, cu toată disperarea adunată în ani de zile de umilințe. S-a dorit un masacru, un recital de ghilotină. Râma transpartinică trebuia căsăpită, făcută bucăți, nimicită. Dar revolta de acum o lună a trecut. Vânzoleala s-a potolit...Te uiți și te crucești: la televizor, pe toate posturile, care niciodată nu și-au meritat mai mult numele de „canale”, se vântură aceeași faună de dinainte și dintotdeauna. După ce a mimat durerea omului de stat dezamăgit de poporul ingrat, Ponta s-a întors din Abu Dhabi ca o mimoză, cu tupeul înviorat după stropeala din club cu Armand de Brignac Gold. Zâmbetul plescăit i-a revenit. Cu el pe buze, și-a lichidat dușmanii din partid, cu el pe buze s-a re-înscăunat în fruntea Guvernului, cu el pe buze a trecut peste tragedia din Lacul lui Mazăre. Guvernul a trecut, Elicopterul a căzut. În aceeași zi. Reînvestire și Moarte. Nimeni nu e vinovat nici pentru una, nici pentru alta. Viața merge mai departe. Prea departe. Iohannis s-a întors din America, după ce și-a făcut selfiuri cu tot avionul. Sfânta sobrietate nemțească. A citit poticnit un discurs despre eroii Timișoarei, cu emoția unui Frankfurter înecat în muștar. Și și-a instalat favorita în fruntea PNL. Nici un președinte fără pupila lui, ar fi păcat ca frumoasa tradiție să se piardă! Alina Gorghiu! În sfârșit o figură (mai) nouă! Asta a vrut poporul: Înnoire! Cine să-și aducă aminte că Gorghiu este inițiatoarea legii de trecere a Registrului Comerțului în subordinea  Camerei de Comerț și Industrie condusă de Mihai Vlasov? E curajoasă Alina! Nu s-a împiedicat de detaliul că era membră a Curții de Arbitraj Internațional, aflată în subordinea Camerei de Comerț și a aceluiași Vlasov. Minunată pereche în fruntea PNL:  ea și Blaga, urmașii Brătienilor! Tanda și Manda. În rest, Traian Băsescu pleacă de la Cotroceni și se întoarce la marea lui dragoste, de care nu s-a despărțit niciodată: Munca de Partid, desigur. Gata de opoziție, ca în tinerețe. Geoană, Vanghelie și Mitrea îi fac și ei opoziție lui Ponta. Ghiță a plecat din PSD ca să-i facă opoziție lui Vanghelie. UDMR face opoziție statului român. DNA face arestări. Ionescu, Popescu, Popa Pripici. Alegători, cetățeni, public.Același decor. Peste mânia populară de la 16 noiembrie, care visa să radă tot, râvnind la o lume nouă, se aștern încet uitarea și mirosul de șorici pârlit.

Ziarul Financiar:

"Cuba se va schimba, este inevitabil", dar "nu prevăd schimbări peste noapte", a declarat Obama în cursul unei tradiţionale conferinţe de presă susţinute la sfârşit de an, la Casa Albă. Preşedintele s-a angajat să-şi "exercite toată influenţa" pe lângă Congresul american pentru a suspenda embargoul impus în urmă cu peste 50 de ani insulei comuniste. "Nu putem suspenda embargoul în mod unilateral. Este specificat în lege. Se va parcurge un întreg proces în cursul căruia Congresul va digera aceasta. Există susţinători bipartizani noii abordări, dar şi detractori de ambele părţi", a apreciat Barack Obama, exprimându-şi speranţa pentru o "dezbatere sănătoasă pe această problemă în Congres".

RFI:

Președintele ucrainean a prezentat joi seara în Rada Supremă un proiect de lege ce va permite Ucrainei să adere la NATO în anii următori. Practic, legea, odată ce va fi aprobată, va pune capăt  statutului de țară neutră pe care și l-a stabilit Ucraina singură în urmă cu patru ani. În acest fel, ia sfârșit o perioadă de ambiguitate pe plan polotic la Kiev la acest capitol, ambiguitate remarcată și de conducerea Alianței Nord –Atlantice. Intențiile Ucrainei se vor mai lovi însă un timp de opoziția statelor mari din Europa, mai ales de cea a Germaniei și a Franței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.