Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

160 de ruși care luptau alături de Statul Islamic au fost uciși

isis

O sută şaizeci de cetăţeni ruşi ce luptă pentru gruparea teroristă Statul Islamic în Siria au fost ucişi, a anunţat joi un viceministru rus de externe, pe fondul accelerării acţiunii militare internaţionale în ţara sfâşiată de război, relatează agenţia DPA. 

"În prezent, sunt peste 25.000 de militanţi terorişti străini ce luptă sub steagul Statului Islamic, inclusiv din ţări arabe, Europa, Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI - un bloc de republici post-sovietice)", a declarat Oleg Sîromolotov, citat de agenţia oficială de presă TASS. 

El a adăugat că 2.719 cetăţeni ruşi au plecat să lupte pentru miliţia islamistă în Siria. "O sută şaizeci dintre ei au fost ucişi, 73 dintre ei s-au întors şi s-au confruntat cu justiţia şi alţi 36 
au fost arestaţi". 

Rusia, un aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a lansat lovituri aeriene în Siria în septembrie, declarând că ele îi vizează pe "teroriştii" de acolo, aminteşte DPA. 

Moscova a promis intensificarea campaniei după ce Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbuşirea unui avion rusesc de pasageri în Egipt luna trecută. 

Rusia şi o coaliţie condusă de Statele Unite, inclusiv Franţa, şi-au amplificat separat loviturile aeriene în ultimele zile în Siria, în special în zonele bogate în petrol controlate de Statul Islamic, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.