Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

17 persoane au murit în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi în largul Greciei

Twitter
naufragiu migranti

17 persoane au murit după ce o navă plină cu migranți s-a scufundat în largul coastelor Greciei. 100 de oameni au fost salvați de navele pazei de coastă, potrivit Reuters.

100 de persoane au fost salvate, au mai spus autoritățile, dar nu este clar câți oameni se aflau la bord când nava s-a scufundat. Supraviețuitorii au fost duși în orașul Kalamata, au precizat autoritățile elene, scrie Mediafax.

Paza de coastă susține că vasul se îndrepta spre Italia și a fost reperat marți în apele internaționale de un elicopter Frontex. Aceasta a precizat că migranții aflați la bord au refuzat asistența oferită de autoritățile grecești, iar o operațiune de căutare și salvare a fost lansată în primele ore ale zilei de miercuri, după ce ambarcațiunea s-a răsturnat și s-a scufundat.

Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru migranții din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. Cei mai mulți traversează insulele grecești venind dinspre Turcia. Totuși, în ultima perioadă din ce în ce mai multe ambarcațiuni fac o călătorie mai lungă și mai periculoasă din Turcia spre Italia, trecând prin apele Greciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.