Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

17 tramvaie ucrainene vor fi achiziționate pentru Craiova

tramvai

Compania "Tatra-Yug" din Odesa a câştigat licitaţia pentru livrarea de tramvaie în oraşul Craiova din România, informează 112 UA, citând publicaţia "Československý Dopravák".

Se anunţă că vagoanele de tramvai vor avea lungimea de 25 de metri şi un preț de 1,7 milioane euro per bucată, potrivit romania-actualitati.ro.

Citește și: Situație îngrijorătoare! Noul coronavirus SARS-CoV-2 lovește în cel mai mare spital din vestul țării

Conform informaţiilor publicaţiei, cereri de participare la licitaţie au mai fost depuse de companiile turce "Durmazlar" şi "Bozankay" şi de compania poloneză "Pesa". Se precizează, totodată, că la stabilirea câştigătorului criteriul preţului a contat în proporţie 80%.

Publicaţia citată presupune că, în cazul câştigării licitaţiei de către producătorul ucrainean, la Craiova vor fi livrate vagoane de tramvai cu podea joasă ale noului model K1-T306.

În prezent, în depoul de la Craiova există peste 30 de tramvaie, însă doar jumătate dintre acestea sunt funcţionale. Astfel, tramvaiele de la Odesa vor reprezenta cam jumătate din numărul total de tramvaie care vor circula pe străzile Craiovei.

Citește și: Gafă monumentală a polițiștilor! Au eliberat o persoană arestată preventiv! Din fericire, oamenii legii și-au reparat greșeala

Anterior, compania "Tatra-Yug" a mai câștigat licitații pentru livrarea de tramvaie în Egipt şi la Kiev. La Odesa, producţia acestei companii nu se bucură de cerere. "OdesGorElectroTrans" preferă să asambleze vagoane de tramvai în mod independent, din piese comandate, ceea ce, potrivit conducerii companiei, este mai ieftin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.