Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

170 de kilograme de peşte, confiscate de la un agent economic din Teleorman; a fost amendat cu 10.000 de lei

acasa.ro
peste dunare
''La data de 15 decembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică - Serviciul pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, împreună cu poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, au efectuat un control la două puncte de lucru aparţinând unui agent economic de profil din judeţul Teleorman. În urma controlului, au fost descoperite 170 de kilograme de peşte de diferite specii, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente legale de provenienţă'', informează luni IGPR.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal conform OUG nr. 23/ 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Cantitatea de peşte a fost confiscată, fiind dispusă măsura incinerării.

Totodată, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 984/2005.

În perioada 15 - 16 decembrie, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică - Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, împreună cu poliţişti din Serviciul de Poliţie Delta Dunării, în colaborare cu inspectori piscicoli ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au acţionat pe linia combaterii faptelor ilegale din domeniul piscicol.

Astfel, au fost desfăşurate acţiuni punctuale pe linia verificării legalităţii activităţilor de pescuit comercial, deţinere, transport, prelucrare şi comercializare a peştelui, produselor şi subproduselor din peşte, în judeţele Teleorman şi Galaţi.

Au fost verificate 7 societăţi cu obiect de activitate în domeniul piscicol, un târg şi 5 autovehicule.

Au fost constatate 4 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de OUG nr. 23/ 2008 privind pescuitul şi acvacultura şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, prevăzute de HG nr. 984/ 2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 11.200 de lei.

Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism, precum şi 3 kilograme de icre de ştiucă şi 200 de kilograme de peşte şi produse din peşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.