Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

170 de ofiţeri Frontex păzesc graniţele Bulgariei: Care este contribuţia României

Bulgaria-flag-600x409

În Bulgaria acţionează în prezent 130 de ofiţeri ai Frontex, o suplimentare faţă de cei 40 desfăşuraţi până recent, Româna fiind ţara care a contribuit cu cel mai mare număr, a indicat miercuri ministrul bulgar de interne, Rumiana Bacivarova, transmite BTA. Bulgaria a primit primele 90 milioane de euro pentru a face faţă presiunii migratorii, a declarat Bacivarova, într-o reuniune a comisiei parlamentare pentru securitate internă.

Autorităţile vor achiziţiona peste 400 de vehicule tot-teren pentru zonele de-a lungul frontierelor cu Turcia, Serbia şi Grecia, precum şi 4.500 de dispozitive pentru sistemul de comunicaţii TETRA al Ministerului de Interne. Va fi întărit, de asemenea, sistemul de supraveghere video. Circa 20% din finanţarea europeană va merge spre capacităţi de cazare, o parte din sumă va fi destinată repatrierii a 1.000 de migranţi afgani, iar cu restul fondurilor vor fi achiziţionate echipamente. Rumiana Bacivarova anunţa la sfârşitul lunii septembrie că suma totală cu care Uniunea Europeană va ajuta Bulgaria se apropie de 220 milioane de euro, provenite din Fondul de securitate internă şi din Fondul pentru azil, migraţie şi integrare.

În plus faţă de cele 58 milioane de euro deja alocate, Comisia Europeană a anunţat pe 17 septembrie că va furniza 108 milioane de euro pentru asistenţă de securitate la frontiere şi va examina de urgenţă cererea adiţională a Bulgariei pentru alte 52 milioane de euro, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.