Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

18 ani de la recunoaşterea Mitropoliei Basarabiei de Rep. Moldova: PS Antonie a oficiat o slujbă de mulţumire

Preasfinţitul Părinte Antonie a oficiat joi un Te Deum cu prilejul împlinirii a 18 ani de la recunoaşterea Mitropoliei Basarabiei de către Republica Moldova. Slujba de mulţumire a avut loc la biserica „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din oraşul Bălţi, potrivit basilica.ro.

Ierarhul a reamintit greutăţile prin care au trecut clericii mitropoliei de-a lungul timpului şi a mulţumit celor care au depus eforturi constante pentru recunoaşterea structurii ecleziale de autorităţile statului.

A adus mulţumiri Mitropolitului Petru, clericilor şi credincioşilor care l-au susţinut cu hotărâre în toate demersurile sale.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 99: Alianța PĂCĂNELELOR! S-au întâlnit fătălăii noaptea ca hoții

„Este o zi istorică pentru Mitropolia Basarabiei pentru că în 2002, după 10 ani de nedreptate arătată preoţilor şi credincioşilor Mitropoliei Basarabiei (…) s-a reuşit înregistrarea mitropoliei de Secretariatul de Stat pentru Culte”, a spus Episcopul de Bălţi.

Mitropolia Basarabiei este o Biserică ortodoxă autonomă, de stil vechi, în cadrul Patriarhiei Române, reactivată în data de 14 septembrie 1992 și recunoscută oficial de Patriarhia Română în 19 decembrie 1992 drept succesoare spirituală, canonică, istorică a Mitropoliei Basarabiei, care a funcţionat până în anul 1944 inclusiv.

Preasfințitul Părinte Petru (Păduraru), fostul episcop de Bălţi al Mitropoliei Chişinăului, a devenit în 1992 locţiitor şi mai apoi, în octombrie 1995, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, cu drept de jurisdicţie extrateritorială asupra românilor ortodocşi din diaspora de răsărit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.